Olympos Marke klaar voor derby tegen Wikings Two: “Zijn niet kansloos”

Gauthier Renard. © a-BBM
Redactie KW

Zondagmorgen ontvangt Wikings Kortrijk Two de buren van Olympos Marke aan het Lagaeplein. Wikings staat met een twee op twee bovenaan het klassement, terwijl Marke met een nul op twee zijn start gemist lijkt te hebben. Aan de vooravond van de derby spraken we met Olympos-speler Gauthier Renard, in een ver verleden nog vijf seizoenen lang actief bij Wikings Kortrijk.

Olympos Marke ondering een metamorfose in het tussenseizoen. Een aantal spelers verliet de al uitgedunde kern en twee spelers van K-BTK en zes spelers van Holstra Wevelgem kwamen de rangen versterken. De voorbereiding liet het beste vermoeden, toch kon de ploeg van coach Berland Vandewalle nog niet winnen.

In de voorbereiding verliep alles naar wens“, opent Gauthier Renard. “We speelden onder meer een sterke partij tegen een tweedeprovincialer, maar er waren ook mindere wedstrijden waaruit bleek dat de nieuwe ploeg nog in opbouw is. Toch moeten we heel positief zijn, want het volledige potentieel van onze groep moet nog naar boven komen. Ik denk dat we met de huidige spelersgroep vorig seizoen niet waren gedegradeerd uit derde provinciale.”

Bekende gezichten

De 32-jarige vleugelspeler speelde vele jaren geleden vijf seizoenen lang voor Wikings. “Uiteraard doet het me iets om daar terug te keren. Het waren leuke seizoenen met een goede groep. Ik zal zondag heel wat bekende gezichten terugzien. Ik vertrok er om te proeven van een nieuwe uitdaging. Met een tussenstop van twee seizoenen bij Wibac is het intussen mijn zevende seizoen bij Marke. Ik heb het er prima naar mijn zin. Ook de nieuwe spelers vallen goed mee en het is altijd plezant.”

“Ik ben ervan overtuigd dat we beter zullen presteren. In de eerste competitiematch op het veld van Scaldis Zwevegem (65-62 verlies, red.) kenden we een collectieve offday. De vorige wedstrijd tegen K-BTK Three was ik er niet bij, dus daarover kan ik niets zeggen.”

Niet kansloos

Wikings staat na twee speeldagen, zoals verwacht, bovenaan het klassement. “Wikings is een heel goede ploeg, toch denk ik dat we kans maken. Persoonlijk denk ik dat we iets sneller moeten spelen. Dan hebben we zeker een kans om er te winnen. We zullen er alleszins vol voor gaan en proberen de eerste driepunter van het seizoen binnen te halen. Zoals gezegd ben ik er zeker van dat ons niveau nog zal stijgen en dat we met deze ploeg mooie dingen kunnen en zullen laten zien”, besluit de Heulenaar. (BWL)

Zondag 24 september om 9 uur: KBBC Wikings Kortrijk Two – Olympos Marke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier