Olivier Foucart niet langer coach bij Basket Waregem

Olivier Foucart is niet langer hoofdcoach bij Basket Waregem, vice-kampioen in Top Division Men 1. In onderling overleg tussen de coach en de club werd beslist de samenwerking niet te verlengen.

Olivier Foucart is sinds dit seizoen ook actief als assistent-coach bij de nationale ploeg. © ELD

Foucart debuteerde bij Waregem vier seizoenen geleden als hoofdcoach waar hij Sven de Clercq opvolgde. In zijn eerste jaar werd hij meteen kampioen door Houthalen-Helchteren opzij te zetten. Finales tegen Gent Hawks en nu tegen Oxaco Boechout werden verloren. Vorig jaar sneuvelde zijn ploeg in de halve finale tegen de latere kampioen Gistel Oostende.

De talentvolle coach is vanaf dit seizoen ook actief als assistent-coach bij de nationale ploeg en schermt al enkele jaren met aanbiedingen van eersteklassers.

Nieuwe wind

“We hebben de gezonde ambitie om na een viertal jaren te roteren met onze coachen”, klinkt het bij voorzitter Dieter Debo. “We zijn klaar voor een nieuwe wind in de club. Dit is dan ook de beste oplossing op dit ogenblik. Dat was voor alle partijen vrij duidelijk. We zijn nu volop verschillende pistes aan het bekijken voor zijn opvolger. Jan Guns blijft alvast aan als assistent-coach.”

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.