Oedelem Two met close games naar de kop: “Trots dat ik zulke gasten mag coachen”

Coach Joost De Meyer is vol lof over zijn spelers. (foto MD)
Redactie KW

De laatste drie wedstrijden van Oedelem Two draaiden telkens uit op close games. Omdat die alle drie gewonnen werden, staat de ploeg op de tweede plaats in derde provinciale A én gaan ze een ronde verder in de beker van West-Vlaanderen.

Coach Joost De Meyer analyseert de laatste resultaten haarfijn: “Tegen SKT Ieper Four speelden we een geruststellende voorsprong bij mekaar, maar kenden we een moeilijk vierde quarter, in de bekerwedstrijd tegen Kortrijk Spurs Four speelden we de beste eerste helft van het seizoen (56-37, red.), maar werd het nog nagelbijten in de laatste seconden en de overwinning tegen Wielsbeke sleepten we na verlengingen uit de brand. De attitude en de intensiteit van de spelers waren uitmuntend en ik heb de spelers daarvoor geprezen. Ik ben dan ook bijzonder trots dat ik zulke gasten mag coachen.”

Leidersplaats

Oedelem Two is daardoor doorgeschoven naar een virtueel tweede plaats: “We mogen ons komende zondag niet laten verrassen, want dat zou betekenen dat we de week erop voor de leidersplaats spelen tegen Tielt, een ploeg die ik hoegenaamd niet ken, maar ik zal sowieso mijn huiswerk maken”, lacht Joost De Meyer.

Ook voor de beker van West-Vlaanderen blijft zijn ploeg in de running. “Dat is gewoon bijzaak. Iedereen weet dat deze spelersgroep met Sijsele Two drie keer de beker pakte, maar vergeet niet dat ze toen versterkt konden worden met jonge One-spelers. Die luxe hebben we dit keer niet. Nog één ronde overleven zou echter leuk meegenomen zijn.” (MD)

Zondag 28 november om 15 uur: Oedelem Two – KB Gistel/Oostende Three

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.