Oedelem Three in de steigers met ex-Sijselespelers

Coach Joost De Meyer.© MD
Coach Joost De Meyer.© MD
Redactie KW

Het werd week na week duidelijker en de ene speler na de andere bevestigde de overstap: Oedelem Three wordt geboren uit spelers die tot voor kort de dienst uitmaakten bij Sijsele Two.

Met de broers Iben en Wout Strybol, Louis Daniels en Bram Van Landschoot staan straks zelfs spelers op het wedstrijdblad die met Sijsele One in de landelijke of nationale reeksen meetrainden. De hereniging van de vriendengroep leidt echter niet meteen tot stoute dromen.

Plezier maken

Zoals elke nieuwkomer zal Oedelem Three vanaf volgend seizoen in vierde provinciale van start gaan. Joost De Meyer keert eveneens terug na enkele jaren inactiviteit, al bleef hij achter de schermen verbonden met Oedelem. “In de kern van 11 spelers zitten bijna uitsluitend mannen die ik ken van toen ik in Sijsele jeugd- en Three-coach was. Ze kregen in de eigen club eerst kansen om door te groeien, maar zwermden één na één uit. In schuifjes kwam een aantal bij de Oost-Vlaamse buren van Knesselare terecht. Daar werd het plan gesmeed om de hereniging te organiseren.”

Oedelem Three zal zonder veel ambitie starten. “Op de eerste plaats komt het plezier. Daarvoor contacteerden die mannen mij en in die geest gaan we van start. Maar of de capaciteiten en het talent volstaan om hoog te mikken? Ja, zeker?” (MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.