Nog geen beslissing over hervatten Top Division Women

Ook bij de Kortrijk Spurs is enkel contactloos trainen aan de orde.
Redactie KW

Er is vrijdagavond geen beslissing uit de bus gekomen tijdens een vergadering met alle clubs uit eerste nationale damesbasket.

Vrijdag zaten alle clubs uit eerste nationale damesbasket samen over de coronamaatregelen en het bijhorende protocol. Er kwam geen beslissing uit de bus. “Volgende week is er een nieuwe bijeenkomst gepland”, vertelt Caroline de Roose, sportief manager van ION Basket Waregem. “We hopen dat er dan wel duidelijkheid komt.”

Twee keer per week testen

“Volgende week legt men een aantal voorstellen op tafel. We hopen om meer te weten te komen over de testen die twee maal per week zullen moeten uitgevoerd worden als er wedstrijden zijn. Veel clubs willen of kunnen dit niet betalen. Met spreekt over een bedrag tussen de 8 en 10.000 euro om de competitie af te werken.”

“Ook over de aanvangdatum is nog geen duidelijkheid. Is dit december of januari? Er is nog weinig geweten over hoe het protocol in elkaar zit en de kosten daarvan. De clubs moeten momenteel contactloos trainen. Een onmiddellijke overgang naar wedstrijden gaat dus niet. Mijn voorkeur is om in januari te heropstarten. Maar dan beginnen natuurlijk al de Europese competities waar 5 clubs aan deelnemen…”, aldus de Roose. (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier