Noah Gebbert (19) verhuist van Oostende naar ION basket Waregem

Noah Gebbert speelt volgend seizoen voor Ion Waregem (EL)©Picasa
Noah Gebbert speelt volgend seizoen voor Ion Waregem (EL)©Picasa
Redactie KW

ION Basket Waregem heeft zijn huiswerk voor volgend seizoen klaar. Na de Nederlander Rens van Ravensteijn (25) trok de ploeg uit TDM1 Noah Gebbert (19) aan uit de gerenommeerde Oostendse basketbalschool.

Oostendenaar Noah Gebbert, bijna 20, komt over van Oostende, de club waar hij zijn volledige jeugdopleiding genoot. “Op zesjarige leeftijd trok ik voor het eerst de basketbalschoenen aan”, vertelt de student toegepaste architectuur aan Howest Brugge. “Als je met Sam Rotsaert, Maarten Carron, Gaelle Bouzin en Peter Vanhoucke kan samenwerken ben je wel bevoorrecht. Dit viertal vult elkaar heel goed aan en zitten op dezelfde golflengte. Het doet dan toch wel raar om afscheid te moeten nemen van mijn club.” Noah zijn prijzenkast is aardig gevuld “Ieder jaar tot en met de U18 slaagden we er toch in de West-Vlaamse beker omhoog te steken. Ook bij de U18 en U21 was dit het geval voor de Vlaamse beker. En als kers op de taart werden we Belgisch kampioen bij de U16 en U18.”

Studies

Noah zocht oplossing voor een goede combinatie tussen zijn sport en studies. Ergens halfweg januari kreeg Noah telefoon van Waregem-coach Jan Guns. Hij hakte snel de knoop door.

Ook de mooie reacties van moederclub Oostende doen Noah deugd. “Ze begrepen het. Tweemaal per dag op het oefenveld staan is immers niet meer combineerbaar met mijn studies in Brugge.”

“Ik ben nog jong maar wil over een aantal jaren een vaste waarde worden en het verschil helpen maken bij ION die ieder jaar voor het kampioenschap gaat. Dit is een club waar een speler jaren wil actief blijven. Ik ben linkshandig, maar kan ook met rechts aardig uit de voeten. Mijn shot is denk ik een van mijn sterkste wapens.”

Verjongingskuur

Coach Jan Guns is in de wolken met deze versterking.

“Als een speler met een uitstekende jeugdopleiding kon toevoegen aan je kern, kan je enkel maar tevreden zijn. Noah is een groot talent met groeimarge en een profiel dat we nog niet hadden.”

“We zijn bezig met een verjongingskuur van de ploeg, dus is dit ideaal. Het is een jongen met heel veel basketbalinzicht en de juiste skills. Voor zijn positie is hij groot en heel snel. Ik ben alvast in de wolken met mijn team voor volgend seizen”, aldus Jan Guns.

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.