https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nipte thuisnederlaag voor Sijsele One tegen Gent Hawks

Olivier Maes zorgde in de slotminuten nog voor de aansluiting. © MD
Redactie KW

Nog steeds zonder De Coessemaeker bood Sijsele One meer dan behoorlijk weerstand tegen Gent Hawks. Even zat er zelfs een stuntzege in, maar die kwam er uiteindelijk niet: de bezoekers haalden het met 71-74.

Het weekje rust had de thuisploeg duidelijk deugd gedaan, want Maes en Van Impe begonnen met overtuiging en shotten hun ploeg op 7-0 en 12-5. Dat was meteen het sein voor de Gentenaars om een 0-8 tegenstoot te plaatsen en de bordjes in evenwicht te brengen. Na het eerste quarter was er dan ook nauwelijks afstand tussen beide ploegen: 18-15.

Gent Hawks probeerde daarna minutenlang over te nemen, maar veel verder dan een punt geraakten ze niet. Het was integendeel Sijsele dat met het kleinste verschil aan de leiding bleef, tot de rust in zicht kwam en twee bezoekende korven de tussenstand op 32-36 brachten.

Verborgt probeerde die mini-kloof na de rust te dichten, maar slaagde daar nooit helemaal in. Het waren integendeel de Oost-Vlamingen die op het halfuur gewonnen spel leken te hebben: 46-57.

Dat was buiten de weerbare thuisspelers gerekend: Verborgt en De Pourcq hielden de kloof binnen de perken en zowel Maes (67-69) als Van Impe (71-73) zorgden in de slotminuten voor aansluiting. In totaal joeg Sijsele negen driepunters door de ring, maar de tiende, die voor verlengingen zou zorgen, lukte op de buzzer net niet.

MAES 17, DE POURCQ 7, DIERICKX 7 (en 14 rebounds), VERBORGT 11 (8 rebounds), VAN IMPE 20, Delplancq 6, De Baene 3.

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.