Nipt verlies voor KB Gistel Oostende in Lommel

Sam Lambrecht was topschutter bij Duva met 22 punten. © foto VDB

KB Gistel Oostende One verloor zaterdagavond nipt in Lommel. Het werd 78-75 na een inhaalrace in het slotquarter.

Nog steeds geen eerste seizoenszege voor de ploeg van coach Smout. Nochtans begon de kustploeg goed aan de wedstrijd. Huurman zorgde snel voor 2-7. KBGO hield de leiding en sloot het eerste quarter af op 11-15. Driepunters van Smout en Lambrecht zorgden voor 14-23. Met een vrijworp zette Bin Musema Fundi de 19-28 op het bord. Lommel begon vlotter te scoren en na een dunk van Waleson voor 29-32 ging de thuisploeg met de kleinste voorsprong rusten (33-32).

Inhaalrace

Lommel liep na rust direct tot 43-36 uit. Lambrecht tekende voor 45-39, maar de thuisploeg kon de kloof nog verdubbelen (57-45) tegen het einde van het derde kwart. Duva bleef meespelen in het slotquarter. Lambrecht zorgde halfweg de laatste periode met een driepunter voor 67-61. Lommel leek de controle te houden, tot KBGO in 38 seconden drie driepunters binnenknalde voor 74-72. Meer zat er echter niet meer in voor Duva.

Oostende: Gebbert 2, Bin Musema Fundi 14, Lambrecht 22, Huurman 11, Waleson 5, Smout 7, Kediambiko 7, Rebergen 8, Buysse 2.