Nieuwe nederlaag voor Sijsele tegen Basics Melsele/Beveren

Een time-out bracht geen beterschap voor Sijsele. © foto MD
Redactie KW

Na een twee op drie in de septembermaand leed Sijsele One een vijfde opeenvolgende nederlaag. Daardoor lijkt die goeie start helemaal vergeten en moet alweer naar onderen gekeken worden. Tegen Basics Melsele/Beveren werd het 72-90.

De thuisploeg, die Tibo De Coessemaeker recupereerde, begon nochtans flitsend en stond met twee bommen van Verborgt snel op 12-5. Na enkele slechte passes en tal van missers, holde Sijsele echter opnieuw achter de feiten aan: 18-22 na 10′.

Het tweede quarter was amper 2′ bezig of de bezoekers hadden al vier keer succesrijk mogen aanleggen van achter de driepuntlijn (20-34). De thuisdefensie was in die fase van de wedstrijd veel te slap. Coach Kris De Pauw benutte een time-out om op een zoneverdediging over te schakelen maar dat bracht nauwelijks zoden aan de dijk (37-48).

Bezinnen tijdens de rust

Met bedrukte gezichten zocht Sijsele de kleedkamer en enige bezinning op. Het bracht geen soelaas, de bezoekers toonden zich steeds sterker en demonstreerden per momenten hoe basketbal gespeeld moet worden: 48-67 bij het ingaan van het slotquarter.

Daarin zette de thuisploeg nog nauwelijks gestructureerde aanvallen op, Dierickx en Verborgt moesten nog naar de bank met vijf fouten en het was pas toen Melsele het gaspedaal loste dat het verschil weer onder de twintig punten zakte (70-83). Dat was meteen het sein voor de bezoekers om nog een laatste keer door te duwen.

MAES 2, DE COESSEMAEKER 13, DE POURCQ 9, DIERICKX 13 (en 12 rebounds), VERBORGT 15, Van Impe 8, Delplancq 6, De Baene 6.

(MD/ foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier