Nieuwe nederlaag brengt Oostkamp in degradatiegevaar

Kine Geert Scheyving heeft momenteel zijn handen vol met Renzy Berquin, Pieter Maelegheer en Arno Vandewalle. (Foto MD)
Redactie KW

Oostkamp verloor met 77-82 tegen Gent Hawks.

Na een zesde nederlaag op rij komt Oostkamp stilaan in nauwe schoentjes. De Merels gooiden de zege vooral in het derde quarter te grabbel, al kregen ze ook wat assistentie van een falende tafel. Puntengewin in de laatste wedstrijd voor het kerstreces is nodig, al zal dat tegen Gembo Borgerhout, de tweede uit het klassement, niet makkelijk worden.

Net zoals in Waregem de week ervoor startte Oostkamp flauwtjes (2-8). De thuisploeg miste Renzy Berquin, Vande Walle en Maelegheer met blessures en de vier Two-spelers kwamen de hele wedstrijd niet van de bank. Spaens bombardeerde de wankele defensie aan flarden (8-18), maar Buysse antwoordde met dezelfde pasmunt. De Hawks hadden slechts 7 spelers op het wedstrijdblad staan en deden verwoede pogingen om het tempo uit de wedstrijd te halen.

Tafelblunder

Dat leek goed te lukken want ze liepen stelselmatig uit tot 23-34. Toen werd een driepunter van bezoeker Lhote aan de verkeerde kant opgeteld (28-34 in plaats van 25-37) en dat maakte de bezoekers danig van slag. Buysse en De Meulemeester trokken hun ploeg helemaal bij.

De tweede helft startte alweer dramatisch: een lokale appelflauwte maakte een 0-9 mogelijk en de Gentenaars waren heer en meester. Oostkamp moest met een achterstand van 10 punten het slotquarter in. Het onmogelijke leek toch nog te kunnen gebeuren. Kamen speelde eindelijk op niveau en De Meulemeester kon enkele individuele acties afronden (77-80). De noodzakelijke driepunter kwam er echter niet en aan de overkant werden de vrijworpen benut.

Quarterstanden: 17-23/41-40/53-63/77-82.

Speelden: Sercu, Buysse 21, De Meulemeester 19, Berquin C. 6, Scheirs 5, Veldeman 2, Kamen 21.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier