Nieuw verlies en tegenslag voor Sijsele One

Deplancq © MD
Redactie KW

In de strijd om het behoud in de Top Division One deed Sijsele een slechte zaak: het verloor na een dappere strijd met een gehandicapt team tegen Spirou Charleroi Two: 81-59.

De korte winterstop bracht alleen nog méér ellende voor het al door tegenslagen geplaagde Sijsele: Cristal Malalu vertrok per direct naar Italië, waar hij een profstatuut kreeg, en Ruben De Pourcq liep bij de hervatting een blessure op en kon maar op halve kracht spelen. Meer dan behelpen zat er voor coach Kris De Pauw dus niet in, maar de zeven meegereisde spelers gaven het beste van zichzelf.

De wedstrijd begon nochtans desastreus (10-0) en het duurde maar liefst 6’36” vooraleer Tibo De Coessemaeker de eerste Sijseelse punten aantekende. Het eerste quarter werd rondgemaakt met een lage 10-7.

De bezoekers wisten de scherpe verdediging nog wat strakker aan te spannen en met vrijworpen van Olivier Maes en Ruben De Pourcq nam Sijsele zelfs over (12-15 na 14′). Toen Ruben De Baene de enige driepunter van de eerste helft potte en Janik Van Impe zijn eerste punten scoorde, ontstond er zelfs enige verwondering en hoop op een stunt: 14-20. Aan de rust (26-26) hadden de Spirous echter weer voor evenwicht gezorgd.

Het goede gevoel van voor de pauze verdween snel erna: Sijsele moest in één quarter evenveel punten incasseren als in de hele eerste helft en keek na een half uur tegen 52-43 aan. Een onmogelijke klus voor de vermoeide restkern, die geen antwoord meer vond op de Waalse rotatiemogelijkheden.

Het overwicht dat Charleroi in het rebounden (annex second chances) had, is typerend. Als er geen vervanger komt voor Gilles Dierickx en Cristal Malalu, lijkt een verlengd verblijf voor Sijsele in de op één na hoogste basketbalreeks niet realistisch.

MAES 7, DE COESSEMAEKER 13, VAN IMPE 3, VERBORGT 14, DELPLANCQ 13, De Pourcq 4, De Baene 5.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier