Niemand bij BC Oostende zal nog met nummer 10 spelen

Redactie KW

BC Telenet Oostende kent Veselin Petrovic de hoogste eer toe. De club trekt het truitje met nummer 10 definitief in.

De vijftienvoudige landskampioen doet dit uit respect voor Veselin Petrovic (37), negen seizoenen lang (2005-2014) boegbeeld van de Zeekapiteins. Veselin Petrovic won vijf landstitels en vier bekers met BCO. Hij werd landskampioen in 2006, 2007, 2012, 2013 en 2014 en hij was bekerwinnaar in 2008, 2010, 2013 en 2014. Vele seizoenen was Petrovic aanvoerder van Oostende. Ook was hij de absolute lieveling van het Oostendse basketpubliek. “Zijn onverschrokken inzet en nooit-opgeven-speelstijl maakten hem tot een icoon in de geschiedenis van BCO. Hij leidde het team tijdens een van de meest succesvolste periodes in de clubgeschiedenis. Ook zijn bereikbaarheid voor de fans maakte van hem een vedette van het Belgische basket”, merkt voorzitter Arthur Goethals op.

De Task Force wil Vesa Petrovic eren en besliste daarom voor de allereerste keer in de clubgeschiedenis het shirtnummer van een BCO-speler voor altijd in te trekken. Nooit zal nog een speler van BC Oostende met shirtnummer 10 spelen. “De grootst mogelijke basketeer”, klinkt het bij BCO.

Dinsdagavond 23 september zal Veselin Petrovic om 20.30 uur, voor de Euroleague-wedstrijd tegen Lyon en onder het oog van NBA-vedette Tony Parker, persoonlijk aanwezig zijn om zijn shirt in de nok van de Sleuyter Arena te zien ophangen.

“Respect is een veelgebruikt en veel misbruikt woord in de sport. Maar het respect dat bestuur en supporters van BCO voelen voor Veselin Petrovic is echt op zijn plaats en komt uit ons clubhart”, besluit de BCO-voorzitter.

(PR – a-foto RN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.