Nederlaag met zes punten voor Filou Oostende in Turkije

Dusan Djordjevic en zijn ploegmaats speelden een verdienstelijke match in Ankara. © PR

In het Turkse Ankara leek Oostende, zonder de geblessseerde McIntosh, geruime tijd op weg naar een stunt tegen de groepsleider. Maar de Turken namen halverwege het derde kwart de controle over de match over. Ankara won met 72-66.

Coach Gjergja kon McIntosh (enkelblessure) niet opstellen maar hij zag zijn jonge ploeg gedurende de eerste 25 minuten het stuur van de partij in handen houden. De rood-gelen legden veel defensieve druk waardoor slechts twee Ankara-spelers in het openingskwart konden scoren. Thompson zette zijn stempel onder de korf. Angola en Sylla joegen een bom in de Turkse mand. Thompson en Angola wezen via 4-10 en 13-15 de weg naar een comfortabele 26-34-voorsprong aan de rust.

Maar daarvoor, na ruim twee minuten zonder korf, wees van der Vuurst al de weg in het tweede kwart. Buysse bombardeerde na assist van de jonge Nederlander zelfs tot 17-24. Maar uit twee aanvallende rebounds milderde Wiltjer meteen tot 22-24. Bij aanvang van de twintigste minuut vuurde Buysse een nieuwe bom, ditmaal na assist van Desiron, in het netje: 24-32.

Tienpuntenkloof in derde kwart

Djordjevic en Thompson verbreedden vroeg in het derde kwart de kloof zelfs tot tien stuks: 29-39. Een Turkse 10-0-run in minder dan twee minuten veegde de voorsprong uit. Oostende gaf zich na 39-39 niet gewonnen. Pas diep in het derde bedrijf kon Ankara de leiding aan 49-47 overnemen. Topschutter Schwartz (15 punten) reageerde nog op de 58-51-achterstand met drie drives op rij tot 58-57. Daarna lieten de Turken zich deze zege niet meer afsnoepen alhoewel Angola Oostende tot 67-63 op 55 seconden van het einde in koers hield.

Volgende week reist Oostende naar het Spaanse Manresa.