Nationale basketploeg van de politie stoot door naar halve finale van EK

© BV

In Athene heeft de vrij West-Vlaams getinte nationale basketbalploeg van de politie zich dinsdagmiddag geplaatst voor de halve finales van het Europees kampioenschap.

De Belgen leken op weg naar een vlotte overwinning in de derde en laatste groepswedstrijd tegen Hongarije. Halfweg stonden de troepen van coach Bjorn Mus met 36-48 voorop. In de tweede helft smolt de voorsprong als sneeuw voor de zon en met nog drie minuten te spelen, stond de nationale ploeg plots 71-68 op achterstand. In een bloedstollende slotfase haalden de Belgen het met 74-75. In de halve finale op donderdag komen de Belgen uit tegen Griekenland, dat verrassend groepswinnaar werd voor Litouwen. Op het vorige EK in Italië werden de Belgen derde, een prestatie die ze nu in Griekenland minstens willen evenaren.