Namur Capitale te sterk voor ION Basket Waregem

Amy Desmet troeft Lin Schwarz af.© (Foto ELD)
Amy Desmet troeft Lin Schwarz af.© (Foto ELD)
Redactie KW

ION Basket Waregem verloor op het veld van Basket Namur Capitale met 77-55.

Bij Waregem stond Marthe Devoldere geblesseerd aan de kant. Noor Devos mocht in haar plaats opdraven.

Kunaiyi opende de score voor Namen. Claessens prikte meteen tegen gevolgd door een bom van Mestdagh. Opnieuw Mestdagh knalde vanop afstand de 11-6 binnen. Desplenter deed hetzelfde voor Waregem. Onder impuls van Range en Ogun stond de 10 puntenkloof op het bord. Die kloof werd nog uitgediept tot 27-12 na 10 minuten. Via uitblinkster Range stond de twintiger op het bord: 34-14. Claessens bracht met 5 punten op rij de bezoekers terug tot op 17 punten. Bommen van Vanhoutte en Desmet brachten de stand op 50-27 halfweg.

Na de break tapte Waregem uit een ander vaatje. Verdedigend werd een tandje bijgestoken, en aanvallend was het Bogaert die met de hulp van T’Jollyn en Claessens voor een 10-19 zorgde in deel drie. 60-46. In de slotperiode nam Namen opnieuw afstand, maar Waregem bleef vechten. 77-55. Verdienstelijke wedstrijd van de jonge garde van coach Frederic Claessens.

Namen coach Philippe Mestdagh was aangenaam verrast van het geleverde spel van Waregem. “Wij waren goed gestart en gaven de wedstrijd meteen richting”, vertelt de Ieperling. “Maar in de derde periode herpakte Waregem zich met fris en agressief basket. Ze grepen iedere kans en gaven alles in verdediging. Chapeau. Als West-Vlaming was dit heel leuk om te zien.”

Ondanks de nederlaag was assistent-coach Tanja Popivoda tevreden. “We mogen best fier zijn met wat we lieten zien. We beperkten Namen tot 27 punten na de rust door sterk teamdefence. We weten dat ze fysiek sterker zijn, maar toch deden we er alles aan om de kloof te beperken. Range en Kunaiyi waren met hun gestalte heer en meester. Toch mag ik trots zijn op deze jonge garde die een 27-28 liet optekenen na de rust.” (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier