Namen houdt DS Waregem uit finale van play-offs

Redactie KW

In de Top Division Women 1 stond zondagnamiddag in de halve finale van de play-offs de belle tussen Declercq Stortbeton Waregem en Belfius Namur Capitale op het programma. Het werd 82-86.

Beide ploegen konden vooraf één wedstrijd naar zich toe trekken. In deze beslissende derde match begon Namen het best aan de partij (8-15) en zette DS meteen onder druk. De thuisploeg was echter niet van slag en klom na 7 minuten spelen op voorsprong, 15-16. Eva Devliegher zette de 24-21 tussenstand na één quarter op het bord. Ook in de tweede periode bleef Waregem het de profs uit Namen lastig maken. Via zijn uitblinkster Shanavia Dowdell bleef het vlot in het spoor, 41-42 aan de rust.

Namen houdt DS Waregem uit finale van play-offs
© VDB

Zes vrijworpen op rij

Ook in de derde periode kregen de toeschouwers waar voor hun geld. Beide teams waren vastberaden hun vel duur te verkopen. DS slaagde er toch in om met een bonus de slotperiode in te gaan, 62-57. Via Jasmina Rosseel kwam het maximaal 8 punten voor met nog 4.51 op de klok. Drie bommen op rij van Namen brachten de bordjes terug in evenwicht met nog 1.26 te gaan, 76-76. Astou Traore bezegelde met zes vrijworpen op rij definitief het lot van Waregem. Een driepunter van Sien Devliegher in de slotseconden kon daar niets meer aan veranderen. De ontgoocheling bij de Waregemse dames was dan ook groot. Daarmee valt het doek over het seizoen voor de West-Vlamingen. Met een tweede plaats in de reguliere competitie en een derde plaats in de play-offs kan het terugblikken op een fantastisch seizoen.

(EL – foto EL/VDB)

Quarterstanden: 24-21/41-42/62-57/82-86

Waregem: Rosseel 7, Celus 15, Dowdell 30, Drake 8, Gaspar 4, S. Devliegher 12, E. Devliegher 6.

Namen: Deneil, Miljkovic 19, Sissoko 11, Delaere 8, Traore 20, Palusna 6, Mayombo 22.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier