MVP Emma Meesseman blijft als altijd bescheiden: “Ik heb gewoon de ploeg geholpen”

Emma Meesseman werd verkozen tot MVP van de finale. © Getty Images
Redactie KW

De 26-jarige Ieperse basketbalster Emma Meesseman is verkozen tot MVP, de beste speelster, van de finale van de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie die door haar ploeg, de Washington Mystics werd gewonnen. De Mystics versloegen donderdag na een beslissende vijfde wedstrijd Connecticut Sun met 89-78. De basketbalvrouwen van de Washington Mystics sleepten zo hun eerste WNBA-titel in de wacht, nadat ze drie van de vijf finaleduels wonnen.

Sinds 2013 vult Meesseman haar Europese seizoen aan met een campagne in de WNBA bij Washington. Donderdag nog was de center van 1m93 in 26 minuten goed voor 22 punten, 3 rebounds, 3 assists en 2 blockshots. Vorig jaar gaf ze de voorkeur aan het WK met de nationale ploeg van België en grepen de Mystics in de finale naast de titel. Coach Mike Thibault noemde Meesseman toen het ontbrekende puzzelstukje.

“Ik ben niet het ontbrekende puzzelstukje, ik ben gewoon een speelster die haar ploeg geholpen heeft om het kampioenschap te winnen”, verklaarde ze bij het in ontvangst nemen van de trofee voor MVP van de finale. “Zij zijn mijn familie nu en ik wil dit delen met hen, ik hou van hen. Het enige dat telde, was de kampioenstitel.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier