Mooi afscheidsjaar bij Wytewa Roeselare voor Sofie Aneca

Sofie Aneca, hier met zoontje Oscar, kreeg een mooi afscheid van Wytewa. (Foto SM) © Sofie Aneca, hier met zoontje Oscar, kreeg een mooi afscheid van Wytewa. (Foto SM)
Redactie KW

Na 19 jaar Wytewa Roeselare speelt Sofie Aneca zaterdag in de derby tegen Waregem haar laatste wedstrijd. Tijdens de laatste thuiswedstrijd kreeg ze een bijzonder afscheid van teamgenoten en supporters die ze zich nog heel lang zal herinneren. Ze werd overladen met verrassingen en de tranen waren niet ver weg.

“Dit weekend spelen we tegen Waregem. Het kan haast niet nog meer symbolisch”, opent de 34-jarige pivot Sofie Aneca uit Oekene. “24 jaar geleden speelde ik als tienjarig meisje mijn allereerste wedstrijd met Wytewa op het veld van Waregem en nu speel ik er een aantal bekers en kampioenenvieringen later – maar vooral veel basketgenot – ook mijn allerlaatste. Waregem is zeker een haalbare kaart en we willen graag onze laatste wedstrijd winnen.”

Aanvankelijk was het de bedoeling dat vorig jaar al mijn laatste seizoen zou worden. Door ziekte en chemobehandeling nam ik de beslissing dat ik een carrière van 24 jaar basketbal niet wou afsluiten vanop de bank door ziekte, maar mijn carrière wou afsluiten als actieve speelster. Door genezing kon ik terug spelen en het werd voor mezelf een soort van overwinning en mooi afscheidsjaar.”

Beste ‘teamies’

“Ik moet eerlijk toegeven dat het goed voelt. Het is mooi geweest. Ik heb in alle reeksen gespeeld en voelde mij steeds het best in de landelijke reeks waar we nu in vertoeven. Ik werd steeds omringd door de beste teamies. Ik ben met mijn gat in de boter gevallen bij deze speelsters.”

“Bijna de helft van onze huidige ploeg had ik onder mijn vleugels als jeugdcoach bij U10 en U12”

“Bijna de helft van onze huidige ploeg had ik onder mijn vleugels als jeugdcoach bij U10 en U12 en nu met hen samen spelen ontroerde me ook. Voor mij speelde de teamgeest altijd de belangrijkste rol en als je met bepaalde speelsters 15 jaar samen speelt dan zijn dit niet meer enkel ploegmaten maar echte vriendinnen.”

(RV)

Zaterdag 14 april om 17.45 uur: Waregem Two – Wytewa One.