Mogelijk twee forfaits voor RHK Oostende One, dat een advocaat op de zaak zet

Mathias Desaever. © BV
Redactie KW

RHK Oostende One heeft mogelijk twee forfaits aan zijn been, omdat coach Mathias Desaever geen technische vergunning heeft. Bij RHK, dat een advocaat op de zaak zette, geloven ze in de goede afloop.

RHK Oostende One kreeg in tweede landelijke twee forfaits aangesmeerd. De eerste was voor de verloren match op Latem-De Pinte Two. Daar maakten de scheidsrechters een notitie op dat de coach niet over een licentie voor tweede landelijke beschikt. De tweede forfait kwam er na een klacht van Opwijk, dat van RHK verloor, precies om dezelfde redenen.

Het is inderdaad zo dat Desaever geen diploma heeft om in landelijke te coachen, maar het is perfect toegestaan dat hij als speler de rol van coach opneemt. Desaever heeft dan ook elke wedstrijd zijn spelerstenue aan, soms onder een trainingspak, maar speelt nooit mee en houdt het louter op coachen. De enige technische vergunning die RHK aanvroeg, was voor Maarten Caron, maar hij heeft dit seizoen nog nooit gecoacht.

Bestuurslid Colin Schoolmeester licht de situatie toe: “Er staan in de reglementen geen beperkingen over een eventueel aantal keer dat een speler mag coachen. We zijn dan ook meteen in beroep gegaan tegen deze twee forfaits. Onze advocaat Francis Volckaert is er goed van overtuigd dat alles in orde komt. Mocht dat niet het geval zijn, dan verliezen we vier punten en betekent dit zo goed als zeker de degradatie. Maar we gaan er van uit dat er geen problemen van zullen komen en de forfaits weer omgezet worden naar de oorspronkelijke scores. We blijven dan enkel wel nog achter met de kosten van de advocaat.”

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier