Moeiteloze zege van Filou Oostende tegen vice-kampioen Bergen

Amar Sylla (15 punten, 4 rebounds) en zijn maats kenden weinig problemen met vice-kampioen Bergen. © PR

In een vriendschappelijke wedstrijd, precies één maand voor aanvang van de competitie, nam kampioen Filou Oostende vlot (89-60) afstand van vice-kampioen Belfius Bergen.

Coach Gjergja stelde Schwartz, Nakic, Djordjevic, Welsh en Sylla in de basis-vijf op. Bergen sprintte snel naar 0-5 maar Welsh bracht Oostende aan 7-7 op gelijke hoogte. Nakic, die de eerste Oostendse korf had aangetekend, trok toen met twee fouten al naar de bank. De thuisploeg beëindigde het leuke openingskwart met een kleine 21-19-voorsprong.

Oostende vatte het tweede kwart aan met van der Vuurst, Schwartz, Troisfontaines, Bratanovic en Gillet. Met vloeiend spel namen de rood-gelen meteen afstand van hun tegenstanders: 31-21. Met ook beloftes Pintelon en Smout tussen de lijnen rondde Oostende het tweede kwart met een 45-33-rustscore af. Oostende heerste nadrukkelijk in de rebounds: 22-11.

Time-out helpt niet

Moeiteloos duwden Schwartz, Troisfontaines, Djordjevic, Welsh en Sylla ook in het derde wedstrijdschuifje door. Vroeg in de 28ste minuut plofte Troisfontaines op assist van Welsh de twintiger (64-44) op het scorebord. Sylla liet snel daarna Schwartz 66-44 als nieuwe tussenstand spijkeren. De hoogste tijd voor een time-out bij Bergen. Maar dat baatte niet. Aan het halfuur lag de match bij een 72-45-score in zijn definitieve plooi.

Van der Vuurst, Troisfontaines, Gillet, Nakic en Buysschaert vatten het laatste kwart van de match aan. Gillet knalde in het vierde kwart meteen een bom door de korf en daarmee realiseerde hij de dertiger (75-45). Maximaal leidde de thuisploeg bij 82-48 en 84-50. In de slotfase kregen Smout (5 minuten) en Pintelon (3 minuten) van het Duva-team volop speelgelegenheid aan de zijde van Bratanovic, Nakic en Gillet. Bergen liet Cage de hele avond in trainingsplunje op de bank. (PR)