Moedig ION Basket Waregem verliest van Castors Braine

Nastja Claessens, goed voor 20 punten en 9 rebounds, gaat hier voorbij de Braziliaanse Erika De Souza.© ELD
Nastja Claessens, goed voor 20 punten en 9 rebounds, gaat hier voorbij de Braziliaanse Erika De Souza.© ELD
Redactie KW

Na een verdienstelijke partij ging ION Basket Waregem met 61-104-cijfers onderuit tegen landskampioen Castors Braine.

Braine, met West-Vlaamse inbreng van Elise Ramette en Tesse Kapenga, begon het best aan de partij: 0-8. Nastja Claessens liet de eerste Waregemse score optekenen met een bom. Ook Vindevogel en Marcou vonden de weg naar de ring. Kapenga zette vanop de vrijworplijn de 16-26 na tien minuten op het bord.

Marcou opende de tweede periode met een fraaie lay-up. Twee bommen op rij van Vindevogel en Desplenter brachten Waregem terug tot 30-38. Enkele mindere minuten van de thuisploeg deden de kloof plots aandikken tot 19 punten. Uitblinker Lisowa liet de 35-54 ruststand noteren.

Na de break ging Castors op zijn elan door. Een 0-18 tussenspurt bracht de stand op 35-72 halfweg deel drie. Kapenga zorgde voor de veertiger: 41-81. Foutry shotte de 45-84 op het bord na dertig minuten.

Een slecht moment

In de slotperiode roteerde beide ploegen nog met alle speelsters. Marcou had het eindakkoord vanop de vrijworplijn. Eindstand 61-104.

Coach Frederic Claessens kon ondanks de stevige nederlaag tevreden terugblikken op de prestatie van zijn team.

“In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Luik waren we nu wel klaar om deze partij aan te vatten. We waren veel agressiever en acteerden met veel inzet en overgave. Spijtig genoeg hadden we in de tweede periode een slecht moment, en dan gaat het snel natuurlijk. We zijn echter blijven vechten wat me toch tevreden stemt. We toonden mentaliteit, we verloren wel maar de manier waarop was goed”, aldus Claessens.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier