MiKyle McIntosh stuurt Filou Oostende naar knappe zege in Israël

De uitblinkers Shevon Thompson (21) en MiKyle McIntosh (22) juichten om de winst in Israël. © P.R.
Redactie KW

In groep A van de Champions League heeft Oostende zich opnieuw gemengd in de strijd om de vierde plaats. Na negen speeldagen delen de Zeekapiteins die stek met Straatsburg en Lietkabelis.

Met zijn linkerhand legde Shevon Thompson de eerste bal in de korf. Vroeg in de match was Angola even out toen hij een stevige tik in het gezicht kreeg van een thuisspeler.

Driepunters van Van der Vuurst en McIntosh zorgden na 16-13 voor 19-21 na het eerste kwart. In het tweede en het derde kwart bepaalden de defensies het spelbeeld. Buysse en McIntosh hadden na assists van Angola en Van der Vuurst de Oostendenaars aan een 20-29-voorsprong geholpen. Tot tweemaal toe slaagde Angola er niet in de tienuntengrens te overschrijden. Aan de rust (29-31) was bijna alles te herdoen.

McIntosh zorgde voor een iets bredere afstand aan het halfuur: 39-42. Vroeg in het vierde bedrijf duwden McIntosh en Mwema naar 41-45 door. Maar na 45-47 met nog 5 minuten op de klok vonden de Israëli plots hun afstandswapen. Pnini (1) en Foster (2) torpedeerden het Oostendse netje: 56-49 en nog 3′ te gaan. Vrijworpen van Djordjevic en Thompson gaven de West-Vlamingen na 58-51 (nog 2’18”) nieuwe hoop. Met een korf na een steal tekende McIntosh de aansluitingstreffer (58-57) aan. Nog 1’23” voor de boeg. Diezelfde Canadees bepaalde aan de vrijworplijn op 16 seconden van de finale buzzer de 58-59-eindstand.

Hapoel vroeg een time-out, maar de laatste actie leverde niets meer op. Mwema bewaakte driepuntduivel Foster prima zodat hij zijn shot te moeilijk kon nemen. Thompson was opnieuw – zijn vijfde in negen speeldagen, de derde op rij – goed voor een double-double, 11 punten en 11 rebounds. Deze 58-59-winst is meteen de eerste uitzege van Oostende in deze campagne.

De Champions League is na deze negende speeldag aan een break toe. Dinsdag 7 januari ontvangt Oostende pouleleider Dinamo Sassari uit Sardinië.

Maar voor Oostende wachten er zondag (in Bergen) en op tweede Kerstdag (thuis tegen Leuven Bears) nog twee competitiewedstrijden in 2019. (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier