Mike Myers (ex-oostende) nu aan de slag bij Tsjechische kampioen

Mike Myers, beresterk onder de korven, draagt nu het shirt van Nymburk. © Foto PR
Redactie KW

Van de kampioenenploeg van BC Oostende van vorig seizoen is iedereen nu onder dak. Mike Myers tekende bij Nymburk een contract.

BC Oostende vierde zijn zevende opeenvolgende landstitel en verscheidene spelers verlieten de middenkust. Jean Salumu (Sakarya) en Tonye Jekiri (Gaziantep) vonden hun heil in de Turkse eerste klasse. Simon Buysse verdedigt nu de kleuren van Okapi Aalstar. Marko Kuridza speelt bij het Sloveense Koper, Vladimir Mihailovic bij het poolse Wloclawek.

Het was uitkijken waar Mike Myers zijn tenten zou opslaan. De veelvoudige kampioen van Tsjechië, CEZ Nymburk, heeft nu Mike Myers aangeworven. Myers debuteerde al meteen in de Champions League-match die Nymburk met 71-72 in Fuenlabrada Madrid won. Myers speelde 2’21”, scoorde niet (0 op 3 tweepunters), maar plukt wel twee rebounds.

Wie Myers in ons land aan het werk wil zien, noteert best dinsdag 15 januari in zijn agenda. Dan speelt hij met zijn nieuw ploeg, Nymburk op het veld van de Antwerp Giants.

Nog dit geheugen-opfrissertje: vorig seizoen was Myers in de Champions League bij Oostende goed voor gemiddeld 6,8 punten en 4,4 rebounds. In de Belgische competitie haalde hij 8,8 punten en 4,4 rebounds als gemiddelden.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier