Mike Dedoelder legt focus op competitie met Wytewa Roeselare heren One

Mike Dedoelder. © Bart Vandenbroucke
Redactie KW

Zaterdag speelt Wytewa Roeselare heren One voor de beker tegen Oostende. Coach Mike Dedoelder bekijkt het vooral als een oefenduel en wil de focus op de competitie leggen.

“We zitten in een sterke reeks”, opent coach Mike Dedoelder (57) uit Oostende, die ondertussen al tien jaar actief is bij Wytewa, waaronder één jaar als speler. “Ik denk dat we dit seizoen moeten tevreden zijn met de linkerkolom in eerste provinciale. We wonnen tot nu toe twee matchen en verloren er drie. Ik had dat graag andersom gezien. Dat staat meteen heel wat mooier.”

“Tegen Racing Brugge hebben we niet goed gespeeld”, blikt de coach terug op de met 47-69 verloren match. “We waren niet klaar voor de match en lieten ons onder druk zetten. Zij hebben de match gedomineerd. Door corona hebben we weinig gespeeld, twee spelers zijn uit de ploeg, twee anderen kwamen in de plaats en we hebben al wat blessures gehad… Maar dat is geen excuus, want andere ploegen hebben dat ook. De nieuwkomers hebben bovendien de nodige kwaliteit.”

Zelf spel bepalen

“Tijdens de voorbereiding speelden we tegen clubs uit hogere reeksen en deden we het ontzettend goed. Wellicht hebben we in de competitie onze tegenstanders wat onderschat. We moeten er voor zorgen dat we mentaal sterk staan, zelf het tempo opleggen aan onze tegenstanders en het spel bepalen.”

“Zaterdag spelen we de bekermatch tegen Oostende. Die wedstrijd zullen we wellicht niet winnen. Zeker niet met een halve ploeg. Er zullen enkele spelers van de tweede ploeg meespelen. Zo kunnen zij ook ervaring opdoen. We kunnen leren uit dit duel en zien het als een oefenduel. De beker is niet zo belangrijk. Het gaat om de competitie.”

“We zullen dit seizoen proberen om in de linkerkolom te eindigen. We zijn nog maar net begonnen en het is nu nog even de kat uit de boom kijken. De twee matchen die we wonnen zijn, met alle respect voor de tegenstander, waarschijnlijk tegen de mindere ploegen van de competitie. Maar misschien zijn dat net de belangrijkste overwinningen. Want daar mag je zeker geen punten laten liggen.”

“De klik kan er ook ineens komen tijdens het seizoen. We zullen zien eens we de eerste ronde gespeeld hebben. Volgende competitiematch hebben we alvast geen excuses. De blessures zijn weg en iedereen kan aanwezig zijn. Vol voor de overwinning dus.”

Zaterdag 30 oktober om 18 uur: Finexa Basket@sea – Wytewa Roeselare One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier