Mikael Jantunen bezorgt met twee vrijworpen Filou Oostende een nipte zege

Mikael Jantunen bezorgde Oostende de overwinning. © BELGA

Zonder Servaas Buysschaert (verrekking) en met één puntje verschil heeft Filou Oostende ook zijn zevende competitiewedstrijd op rij gewonnen: 72-73 in Spirou Charleroi.

Filou Oostende kon zijn 12-15-voorsprong niet vasthouden. Charleroi rondde het openingskwart met een 25-20-voorsprong af. Opnieuw nam Oostende het stuur over (28-30) over maar Tim Lambrecht en co trokken na 40-32 met een 43-40-voorsprong naar de kleedkamer. Aan het halfuur bleef daarvan één puntje recht: 57-56. Het vierde kwart kondigde zich heel spannend aan en dat werd het ook.

Indrukwekkende Gillet

Het vijftal Randolph-Booth-Jantunen-Djordjevic-Gillet sleepte toch de winst in de wacht. Nochtans leidde Charleroi na 37 minuten met 71-65 na twee vrijworpen van Llorente. Twee vrijworpen van zowel Djordjevic als Randolph deden de achterstand herleiden tot twee eenheden: 71-69.

Met nog 34 seconden te gaan dichtte Booth, eveneens aan de vrijworplijn, de kloof helemaal: 71-71. Nadat Kok op 21 seconden van het einde enkel de eerste van zijn twee vrijworpen benutte (72-71), zette Jantunen op vier seconden van de buzzer zijn twee vrijworpen allebei om: 72-73. Liberts ultieme driepuntpoging leverde niets meer op.

Bij Oostende boekte Pierre-Antoine Gillet de beste computerevaluatie: 18 punten (4 op 7 tweepunters, 3 op 4 bommen, 1 op 2 vrijworpen), 7 rebounds en 2 assists. Oostende scoorde dubbel zoveel punten uit balverliezen als Charleroi (17-8).