Miel Van Mol met Koksijde tegen Ieper

Miel Van Mol. © MG
Redactie KW

BBC Koksijde verloor afgelopen weekend met 81-97 de West-Vlaamse derby van BBC De Westhoek Zwevezele in tweede landelijke. Met Basket SKT Ieper Two krijgt het dit weekend een nieuwe tegenstander uit de eigen provincie. Miel Van Mol schat de kansen van zijn ploeg in.

In Koksijde blikken ze met gemengde gevoelens terug op de voorbereiding en het stuk van het seizoen dat al voorbij is. “In de maand augustus hadden we een best wel goede voorbereiding”, zegt Miel Van Mol. “Een bekermatch tegen een ploeg uit eerste landelijke waarin we zeer goed als team speelden, maar uiteindelijk wel verloren, gaf ons goede moed om aan de competitie te beginnen. Helaas, in de laatste week van de voorbereiding viel Jeroen Degraeuwe, onze belangrijkste pion, uit en dat voor de rest van het seizoen. Dit en enkele afwezigheden zetten een domper op de competitiestart.”

Afgelopen weekend was Zwevezele te sterk. “De laatste twee matchen voor Zwevezele zorgden voor hoop, met winst in Houtem. Tegen Zwevezele hadden we drie goede quarters, maar op het einde kwamen we toch te kort. Offensief was het zeer goed, anders scoor je geen 81 punten. Drie driepunters van de tegenstander op vijf minuten van het einde deden ons de das om.”

De volgende wedstrijd kondigt zich als aartsmoeilijk aan. “Basket SKT Ieper is een ploeg voor de top vijf van de reeks. Het is bovendien nog eens op verplaatsing ook. We maken ons helemaal geen illusies. Ook voor de rangschikking zijn we realistisch. We weten dat het moeilijk wordt, gezien de omstandigheden. Omdat we een jong team hebben, waarvan 2 spelers U21 zijn en eentje zelfs U18, zal dit een zeer leerrijk en belangrijk seizoen worden voor ons als team. Het kweken van karakter, opdoen van ervaring, individueel verbeteren en ons amuseren zijn nu de doelstellingen”, besluit Van Mol.

Zaterdag 23 oktober om 18.30 uur: Basket SKT Ieper Two – BBC Koksijde One.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.