Miel Croubels heeft leuk vooruitzichten bij BT Kortrijk

Redactie KW

De U18 van K-Basketteam Kortrijk speelde landelijk met een ploeg van hoofdzakelijk eerstejaars en zelfs vier miniemen. Voor guard Miel Croubels en zijn team werd het een bijzonder leuk jaar met één enkele nederlaag in de tweede ronde en een halve finale in de provinciale beker tegen stadsgenoot Sport.

Als pupil speelde Kortrijkzaan Miel, die school loopt in Don Bosco, al bij de landelijke miniemen van Zwevegem. “Na drie jaar bij de miniemen werd gevreesd dat ik bij de cadetten wat te licht zou uitvallen”, vertelt hij. “De broers Nicolas en Thibaud Vandorpe van Sport waren vrienden en zo sloot ik me bij Sport aan. Na de herschikking van de Kortrijkse jeugd kwam ik dit seizoen bij K-BTK terecht.”

Op naar een sterk seizoen

“In het begin was het wat wennen, maar de mix van Sport en K-BTK werd door Wim Vandorpe duidelijk op een hoger niveau gebracht. In september verloren we nog nipt van ZwevegemDeerlijk en vorige week wonnen we met 25 punten verschil. Ook de halve bekerfinale tegen Sport was een leuke ervaring. Hoe de U18-ploeg er volgend seizoen zal uitzien, is nog niet bekend, maar op basis van dit jaar mogen we zeker hoog mikken en kunnen we misschien een beker winnen. Mij maakt het niet uit of dat onder de vlag van Sport of K-BTK is.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.