Michiel Snauwaert speelt met Wikings tegen zijn ex-club

Michiel Snauwaert © foto JVGK
Redactie KW

Zondagvoormiddag ontvangt Wikings Kortrijk in hun thuisbasis aan het Heulse Lagae-plein de buren van Kortrijk Spurs Three voor de vijfde competitieronde in eerste provinciale. Met een drie op vier is Wikings goed aan de competitie begonnen. Spurs Three moet tevreden zijn met één op vier.

Wij polsten bij Michiel Snauwaert, vorig jaar nog bij Kortrijk Sport Two (nu Spurs Three, red.) en nu bij Wikings Kortrijk, naar de verwachtingen. “Het is duidelijk dat we het zullen moeten opnemen tegen jong geweld. Van onze kant zal het zaak zijn om het tempo te bepalen en niet mee te lopen met onze tegenstander. We moeten slim spelen en onze ervaring gebruiken”, vertelt de Deerlijkenaar. Met zijn 19 jaar is hij met veel voorsprong de jongste in de ploeg. “Cis Castelein is na mij de jongste en is toch al 6 jaar ouder dan mij. Maar ik amuseer me enorm in de ploeg. Het is heel leuk om te spelen met zoveel ervaren spelers, want ik krijg vaak de juiste pass. Zo scoorde ik afgelopen weekend nog 18 punten. Ook met speler-coach Marnick Kestemont heb ik een heel goeie band. Ik krijg veel vertrouwen en appreciatie. Ik beklaag me mijn overstap absoluut niet.”

Clash tegen ex-ploeg

Zondag kijkt Michiel zijn ex-ploeg in de ogen. “Het is zeker een speciale match voor mij, maar ik denk wel dat er heel weinig spelers waarmee ik vorig jaar samenspeelde, zullen meedoen. Wellicht enkel Louis Turpyn, al kan het zijn dat ze hun ploeg versterken om tegen ons te spelen. De selecties verschillen nogal vaak bij hen”, vertelt de zoon van Karl Snauwaert, nu aan de slag als coach bij BBC Zulte. De competitiestart verliep goed voor de withemden. “Enkel in onze eerste competitiematch gingen we kopje onder. Op het veld van Knokke botsten we op een ploeg die heel veel binnen shotte en ook wel het geluk aan hun kant had. Nadien herpakten we ons met drie overwinningen op rij. Het is nu vooral zaak om het derde quarter met meer concentratie te spelen, want de afgelopen weken hebben we daar wat last mee. Afgelopen weekend verloren we 83-82 tegen tweedeprovincialer Oostkamp Two, maar we waren maar met 6 spelers plus speler-coach Marnick. De ambitie blijft om zo hoog mogelijk te eindigen. Als we het Avanti thuis kunnen moeilijk maken, gaan we dat doen”, besluit de power-forward. (BWL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier