Michiel Bruynooghe van Blue Cats Ieper Three hoopvol voor tweede ronde

Blue Cats Ieper Three met vooraan Emmely Pollet, Céline Braem, Nelle Vanacker en Rune Borremans. Achteraan Siel Dewilde, Javina Rambour, Jelena Rambour, Kianie Vandevijvere en coach Michiel Bruynooghe. © foto EF
Redactie KW

Blue Cats Ieper Three pakte vorig weekend in de slotwedstrijd van de eerste ronde van tweede provinciale bij de vrouwen een moeizame overwinning op bezoek bij KB Gistel Oostende Two. Na een vrij weekend trekt de ploeg van coach Michiel Bruynooghe de tweede ronde op gang tegen KB Oostende Bredene.

Het was geen gemakkelijke wedstrijd voor Blue Cats Ieper Three op bezoek bij KB Gistel Oostende Two (38-52). “Zoals we verwacht hadden werd het een lastig duel”, klinkt het bij Michiel Bruynooghe. “We maakten deze verplaatsing met amper zes speelsters. Gelukkig vonden we onze automatismen en werd er door goed samenspel al een behoorlijke kloof geslagen bij het begin van het slotquarter.”

De motivatie om deze match in moeilijke omstandigheden te winnen gaf uiteindelijk de doorslag. Zo behaalden we een mooie vierde plaats in het eindklassement van de eerste ronde van de competitie.”

Door de nieuwe competitieformule treffen we de nummers vier, vijf en zes van de andere reeks

We hebben nu eventjes de tijd om ons voor te bereiden op de eerstvolgende match in Bredene. Al zal alles ook dan nog afhangen van met welke ploeg we kunnen aantreden. Door de nieuwe competitieformule zijn we opgedeeld met de nummers vier, vijf en zes van de andere reeks. Iedereen kan dan ook van iedereen winnen de komende weken.”

Lijn doortrekken

“We gaan elke keer uit van eigen sterkte en als we compleet zijn kunnen we ook van iedereen winnen. Komen we maar met zes of zeven speelsters aan de opworp, dan zal het knokken worden. We hebben dit seizoen al bewezen dat we mooie resultaten kunnen neerzetten, maar dan moeten we volledig zijn. Het vooropgestelde doel om beter te doen dan vorig seizoen is nu al behaald, Nu nog de lijn doortrekken.”

Naar volgend seizoen toe werd nog niets beslist. De komende weken moet ik onder het mes aan de ligamenten van mijn voet. Lukt die revalidatie voortreffelijk, dan bestaat de kans dat ik zelf weer als speler op het terrein kom volgend seizoen. Draait dat niet zo uit, dan heb ik zeker ambitie om coach te blijven. Maar op dit moment liggen beide pistes nog open”, besluit Bruynooghe.

(BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.