Melco pas in vierde quart over Latem De Pinte : 82-75

Ciara had Melco vorige week gedwongen rust gegeven. Dit Valentijnsweekend werd thuis gespeeld tegen Latem De Pinte.

Het werd een duur bevochten overwinning (82-75) met in de hoofdrol Matthias Palinckx, hij scoorde niet alleen 27 punten maar was ook goed voor 13 rebounds.

De wedstrijd begon nochtans niet zo goed voor de Ieperlingen. Na 5 minuten spelen stond Melco 9-15 in het krijt. Met een driepunter van Devacht en een vrijworp van Palinckx kwam Melco wel langszij maar uiteindelijk verloor Melco dat eerste quart met 21-23.

Pas na zeven minuten in het tweede quart bracht Schepens Melco voor het eerst op voorsprong 37-36. Palinckx zou de voorsprong met een lay up nog aandikken tot 39-36. Na de rust kan Melco niet meteen het verschil maken (58-59 na het derde quart) zodat het wachten wordt tot het vierde quart om die overwinning binnen te halen. Mertens brengt dan Melco op 61-61 met een driepunter en meteen daarna scoort Hazard een tweepunter 63-61, meteen het signaal om het gaspedaal in te duwen en ongeslagen het terrein te verlaten.