Melco Ieper zwaar onderuit bij Antwerp Giants

Louis Hazard was samen met Kenneth De Vos topschutter met 20 punten. © (Foto VDB)
Redactie KW

Na de galamatch tegen Filou Oostende voor de beker trok Melco Ieper naar een andere grootstad waar het basket ontzettend leeft. In Antwerpen werd gespeeld en verloren tegen Antwerp Giants Two: 93-77/

Zowel Melco als Antwerp Giants vonden vlotjes de weg naar de korven en zo werd na het eerste quarter reeds een mooie 24-27 opgetekend. In het tweede quarter werd de score ei zo na verdubbeld. Nu wel in het nadeel van de Ieperlingen: 52-45. Hazard (3-punter), De Vos en Schepens (lay-up) misten in de slotfase waardoor Ieper met 7 punten achterstand ging rusten.

In de derde periode liep Melco achter de feiten aan en kon Antwerp Giants de score opdrijven tot 61-49. Na vrijworpen van Hazard en De Vos kon Melco alsnog wat van de achterstand ophalen: 62-53. Verder inhalen op de Antwerpenaars lukte niet meer. Na drie quarters stond Ieper 11 punten in het krijt: 67-56. Geen beterschap voor Melco in de vierde periode. Fouten en missers van Melco bezorgden Antwerp halverwege een riante voorsprong van 15 punten: 77-62. Deze voorsprong wordt door de een driepunter van Hazard nog even wat kleiner maar Melco moest ook in de slotfase de wet van de sterkste ondergaan en verloor zo de partij tegen Antwerp Giants.

(MD – Foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier