Melco Ieper wint vlot op bezoek bij Royal Brussels

Louis Hazard was andermaal een van de uitblinkers bij Melco. © Margaux Capoen / VDB
Redactie KW

Melco speelde zaterdagavond op Royal Brussels, een ploeg die nog strijd om een plaats in de play-offs. Het werd een makkelijke 74-90-zege voor de Ieperlingen. Zo mag Melco blijven dromen van de dubbel: kampioen in Top Division Men 1 en winnaar van de Beker van Vlaanderen.

Met een assist en een tweepunter toonde Hazard meteen en andermaal zijn waarde voor de ploeg, na de blitzstart van Brussel (3-0), bracht de Ieperse Luikenaar zijn ploeg op voorsprong: 3-6. Met aansluitend een tweede tweepunter en een driepunter van Devacht deelde Melco een eerste KO uit: 3-11.

Het puntenverschil werd nog opgedreven tot 12 punten (8-20). Brussels kwam dan heel even in de wedstrijd tot Hazard het welletjes vond en met twee opeenvolgende tweepunters het eerste quart afrondde met 20-29. Hetzelfde spelbeeld in het tweede quart waar Mertens met 7 punten de wedstrijd in een beslissende plooi bracht: 40-55.

Geen verandering in het derde quart: Melco begon met 21 punten voorsprong aan het vierde quart en nam dan wat gas terug waardoor Brussels dit quart won met 22-17. Uiteindelijk werd het een makkelijke zege voor Melco. Eindstand: 74-90.

(MD/ foto BVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier