Melco Ieper wint topper tegen Gent Hawks

Mattias Palinckx (archiefbeeld) © VDB

In een volle sportzaal werd de topper tussen Melco Ieper (leider in Top Division Men 1) en Gent Hawks (derde in de stand) gespeeld. Ook na deze wedstrijd blijft Melco ongeslagen thuis en ook nog eens leider. De topper eindigde op 68-59.

Het werd een bijzondere wedstrijd voor de Ieperlingen, want bij de tegenstanders speelden voormalige ploegmakkers Robin Mestdagh, Stijn Stevens en Anthony Chada. Melco kreeg de zege niet op presenteerblaadje mee en stond na het eerste kwart in het krijt. Het was in dat kwart zelfs even 2-14. Paelinckx en Hazard konden dan uiteindelijk milderen tot 18-20. Melco speelde de achterstand weg in het tweede kwart en ging rusten met 33-32.

In het derde kwart bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd, Mertens kon met een driepunter de stand alsnog ombuigen naar een 49-48 voorsprong. Pas in het vierde kwart kon Melco de maat nemen van de tegenstander. Hazard (23 punten en 4 rebounds) en Palinckx (19 punten en 15 rebounds) waren andermaal de spelbepalende figuren bij Melco Ieper.