Melco Ieper wint nipt van Royal IV Brussel

Kjell Devacht scoorde de beslissende punten. © Bart
Redactie KW

Melco Ieper kon nipt winnen van Royal IV Brussels met 70-68. Het was Kjell Devacht die met twee vrijworpen zijn ploeg in de slotseconden de overwinning bezorgde.

De Ieperlingen verloren het eerste quarter met 18-21, ook al hadden ze met een driepunter van Chada meteen de wedstrijd in handen genomen. Chada zou trouwens tijdens de wedstrijd uitgroeien tot de beste speler van de wedstrijd en scoorde zo 19 punten voor zijn Ieper.

Het tweede quarter was even gelijkopgaand als het eerste met nu een nipte voorsprong voor Melco 31-30. Na de rust was Melco Ieper constant op achtervolgen aangewezen. Vooral Devacht en Spaens zaten niet meteen in de wedstrijd en misten zo belangrijke tweepunters.

Uiteindelijk moest Ieper wel komen in het vierde quarter om de achterstand van drie punten om te buigen in een zege. En dat gebeurde ook. Het was wel wachten tot diep in dit laatste quarter om op voorspong te komen. Spaens plaatste een bom en Melco kwam op voorprong 53-52. Chada bezorgde in de slotminuut met een driepunter Melco een voorsprong van 7 punten. Het werd uiteindelijk nog bibberen voor de thuisploeg tot de verlossende punten van Devacht.

(MDN – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier