Melco Ieper wint belangrijke wedstrijd tegen Oxaco BBC Boechout

Wat de trainer Martin Fabrice vooraf had gehoopt kwam uiteindelijk ook uit. Melco Ieper won van de 5de in de stand Oxaco BBC Boechout met duidelijke cijfers 70-56.

Het was nochtans Oxaco BBC Boechout die het best aan de wedstrijd begon en in het eeste quarter uitliep tot 16-18. Vanaf het tweede quarter toonde Melco Ieper zich de betere ploeg en aan de rust stonden de bordjes in het voordeel van de thuisploeg 36-27. Dit was vooral te danken aan de sterke verdediging van de thuisploeg die ervoor zorgde dat de bezoekers met hun gevreesde driepunters niet konden uithalen. Ook in het derde quarter kon Melco verder afstand nemen: 52-40. De laatse 10 minuten van de wedstrijd toonde Melco Ieper zich één blok waardoor er kon geëindigd worden met een mooie 70-56. Door de overwinning blijft Melco Ieper op schema om straks play off 1 te spelen. Afhankelijk van het resultaat van Gistel staat Melco of 8ste of 7de in het klassement. De Ieperlingen willen tegen het einde van de competitie alvast hoger staan dan de 8ste plaats want die 8ste plaats doet de club meteen starten in de play offs tegen de eerste van het klassement. Volgend weekend reist Melco Ieper naar Henegouwen om er in Fleurus tegen de voorlaatste in de stand van Top Division Men 1 te spelen.