Melco Ieper verliest belle op Gent Hawks en ligt zo uit de play-offs

Louis Hazard scoorde op het einde nog de punten van de hoop, maar het mocht niet baten voor Ieper. © VDB

Na eerder één wedstrijd te hebben gewonnen en één te hebben verloren speelde Melco de belle op Gent Hawks. Melco kon zich na een tweede nederlaag (77-71) niet plaatsen voor de halve finales van de play-offs.

Hazard en Dobbelaere brachten de stand binnen de 2 minuten op 2-4. Schepens vergrootte de voorsprong dan tot 6 punten: 9-15. Gent kwam dan meer in de wedstrijd, maar Dobbelaere kon Melco het eerste quarter schenken: 20-21.

Na een lay-up van Schepens en een tweepunter van Chada bleef Melco aan de winnende hand tot 3 minuten voor het einde van het tweede quarter, toen haalde Gent de punten binnen en de quarterzege. Er werd gerust met 48-41.

Melco ging dan bij mondjesmaat de achterstand goedmaken. Chada bracht Melco dan opnieuw gelijk: 56-56. Hazard kon dan zijn ploeg op voorsprong brengen maar miste, Gent Hawks niet: 61-56.

Dobbelaere bracht in het vierde quarter Melco opnieuw wat dichter: 61-58 en later ook Spaens: 65-61 en Devos: 65-63. De veer van Melco brak in de slotfase. Spaens miste een driepunter: 71-63. Hazard scoorde nog de punten van de hoop 73-71, maar Melco moest in de slotminuut Gent Hawks volledig loslaten: 77-71.