Melco Ieper veegt de vloer met KB Gistel Oostende

Mattias Palinckx kon best lachen na de match tegen zijn ex-ploeg. © (Foto VDB)

KB Gistel Oostende One verloor vrijdagavond in de Versluys Dôme met afgetekende 61-107-cijfers van Melco Ieper One.

KB Gistel Oostende opende met 4-0 via Lambrecht en twee vrijworpen van Huurman. Bij 9-8 kwam Melco opnieuw aansluiten. Alle Ieperse punten werden toen gescoord door Palinckx en Hemeleers, allebei ex-Oostendespelers. Hazard zette Melco met een driepunter voor het eerst op voorsprong (9-11). Na de 9-13 via opnieuw Hemeleers modderden beide ploegen wat aan. Balverliezen en gemiste shots aan beide kanten deden de score met mondjesmaat oplopen, tot Melco een kleine versnelling plaatste en het eerste kwart afsloot bij 11-21 via Hazard.

De thuisploeg begon sterk aan het tweede kwart. In anderhalve minuut werd de kloof gehalveerd (16-21). De Oostendse driepunters vielen opeens wel binnen. Rebergen zorgde voor 22-23. Hazard liet halfweg de tweede periode pas de tweede korf van Ieper optekenen (22-25). Opnieuw zondigde de thuisploeg zich aan moeilijke shots en balverliezen, maar Melco kon het niet echt afstraffen. Twee scores van Hemeleers bezorgden de bezoekers even wat meer ademruimte (22-30). Een korf met bonusvrijworp van De Vos en een shotje van Hazard zetten Duva op 15 punten (22-37). Rusten bij 26-39.

Melco dolde in het begin van de tweede helft met de thuisdefensie. Een droge 0-17 in nog geen zes minuten tijd was goed voor 26-56, vooraleer Lambrecht met een driepunter de eerste Oostendse punten van de tweede helft optekende. Het derde kwart werd afgesloten bij een bedenkelijke 39-72-voorsprong voor de bezoekers.

Het slotquarter was er eentje van scoren en laten scoren. De Ieperse zege kwam niet meer in gevaar, de Oostendenaars konden enkel nog wat hun persoonlijke stats kleur geven. Hemeleers zette met een driepunter de century op het bord.

Door deze overwinning komt Melco Ieper One eventjes aan de leiding van Top Division One, KB Gistel Oostende blijft zonder overwinning hekkensluiter.

Oostende: Smout 7, Gebbert 2, Lambrecht 16, Huurman 14, Waleson 2, Platteeuw 3, Rebergen 11, Palm 4, Buysse 2.

Ieper: Hemeleers 26, Devacht, Hazard 24, Palinckx 22, De Vos 4, D’herck 6, Fall 3, Mertens 20, Schepens 2.