Melco Ieper Two gaat vol voor promotie naar tweede landelijke

Pedro Decrock is vanaf volgend seizoen de coach van Melco Ieper Two. (Foto Bart) © Pedro Decrock is vanaf volgend seizoen de coach van Melco Ieper Two. (Foto Bart)
Redactie KW

Melco Ieper Two staat voorlopig tweede in eerste provinciale, waar het dit seizoen enorm sterk voor de dag komt. Zo hebben Jens Deleye (22) en zijn ploegmaats met nog vier matchen te spelen uitzicht op promotie naar tweede landelijke. Intussen is met Pedro Decrock ook de coach voor volgend seizoen bekend.

Melco Ieper Two speelt ijzersterk en dat al heel het seizoen lang. Sinds januari bijvoorbeeld verloor het nog maar één keer en dat tegen het sterke RHK Oostende. De voorbije zeven matchen was het week na week onklopbaar. Ook vorig weekend tegen Blankenberge was de kustploeg geen partij voor de Ieperlingen. “Tegen Blankenberge zijn we vlug op voorsprong gekomen”, opent Jens Deleye. “Daarna kwamen ze wel terug. Ze speelden in zoneverdediging en daar hadden we het toch wat moeilijk mee. Na de pauze kwamen we er dan opnieuw door.”

Blijven winnen

Melco Two r Two won uiteindelijk met 65-82 tegen Blankenberge waardoor het op de tweede plaats staat in eerste provinciale. Zo heeft de ploeg uitzicht op promotie naar tweede nationale en dat willen ze natuurlijk graag vasthouden. “Eigenlijk hadden we vorig jaar al kunnen overgaan”, gaat Jens verder. “Toen eindigden we ook als tweede, maar konden we uiteindelijk niet promoveren. Een teleurstelling, maar daardoor willen we dit seizoen zeker overgaan. We moeten nog vier matchen spelen. Als we ze alle vier winnen, moet het normaal binnen zijn. Komend weekend spelen we misschien nog onze moeilijkste match. Eerder dit seizoen verloren we al eens van Kortrijk dus we onderschatten ze niet. Het wordt belangrijk om gefocust te blijven en de volgende matchen zeker geen steken meer te laten vallen.”

Nieuwe coach

Melco Ieper Two is bezig aan een sterk seizoen en zou de promotie dus zeker verdienen. De ploeg heeft veel talentvolle spelers, maar is ook één vriendengroep en daar ligt de sterkte volgens Jens. “We zijn allemaal studenten en komen goed overeen. In Gent gaan we dan ook vaak eens samen een pint drinken. We vormen een hechte vriendengroep en dat zonder ego’s. We vechten samen als vrienden voor één doel en dat is onze sterkte”, besluit Jens.

Intussen raakte bekend dat Pedro Decrock volgend seizoen de coach wordt van Melco Two.

(SD)

Zaterdag 17 maart om 18.30 uur: Melco Ieper Two – Wikings Kortrijk One