Melco Ieper Two – BBC Poperinge One: derby op het scherpst van de snee

Abou Einam Melco B Foto EF © Melco Twospeler Ayman Abou. (Foto EF)
Redactie KW

Op zaterdag 24 februari nemen Melco Ieper Two en Poperinge One het in eerste provinciale A tegen elkaar op. Voor beide ploegen wordt het een derby op het scherpst van de snee. Ayman Abou (Melco) als Klaas Pieters (Poperinge) gaan vol voor de overwinning.

Melco Ieper Two is bezig aan een goed seizoen. Het staat voorlopig derde en wil nog een plaatsje opschuiven. “Om onze kansen op die tweede plaats te behouden, moeten we nu zeker geen steken laten vallen”, opent Ayman Abou. “Vorig weekend wonnen we dan ook vlot met 52-91 van Koekelare. We speelden goed en wonnen terecht. Zo gaan we met een goed gevoel naar de derby tegen Poperinge dit weekend.”

“Poperinge is een goed samenhangende ploeg en heeft heel goede shotters”

“Een derby is altijd iets speciaals. De dagen op voorhand voel je wel wat druk en ben je wat opgefokt. Het is een moeilijk gevoel om te beschrijven. Een derby is een match die je gewoon niet wil verliezen. De sfeer is ook gewoon heel speciaal. Je kent je tegenstanders heel goed en op zo’n match komt er ook altijd extra veel volk kijken.”

“Wat de sterke punten zijn van Poperinge? Ze hebben een goed samenhangende ploeg en als je ze laat spelen zijn ze enorm gevaarlijk. Ze hebben ook heel goede shotters. Toch hebben we vertrouwen in ons eigen kunnen en willen we winnen.”

“De week nadien spelen we ook een heel belangrijke match tegen Blankenberge, dat voorlopig tweede staat. We willen graag nog een plekje winnen dus tegen een rechtstreekse tegenstander mogen we zeker geen steken laten vallen. We spelen nu twee belangrijke matchen vlak na elkaar, maar ik heb er zin in”, besluit Ayman Abou.

klaas pieters (Foto DB)
klaas pieters (Foto DB)© Klaas Pieters van Poperinge One. (Foto DB)

Terwijl Melco Two dit seizoen al vaak schitterde, verloopt het bij Poperinge toch wat moeilijker. De ploeg sukkelde met veel geblesseerden en speelde zo vaak heel erg wisselvallig. “We kenden een moeilijk seizoen”, opent Klaas Pieters. “Onze spelerskern is ook niet zo groot. Door al die geblesseerden moesten we vaak beroep doen op een aantal mensen van de Twoploeg. Toch speelden we een aantal goede matchen, maar kwamen we vaak net dat tikkeltje tekort.”

“Hoe we Melco gaan kloppen? Op karakter en met onze ervaring”

“Dit weekend is Melco torenhoog favoriet, maar dat wil niet zeggen dat we geen ambitie hebben. Een derby is geen gewone match en er kan altijd eens een verrassing gebeuren. Je speelt op het scherpst van de snee en je kan altijd net dat tikkeltje meer. Het wordt een speciale match omdat ik ook veel mensen bij Melco ken. Ed Deceuninck is bijvoorbeeld iemand van mijn generatie. Daarnaast spelen mijn zoontjes ook bij Melco. Ik word er op mijn leeftijd zowaar nerveus van.”

“Hoe we Melco gaan kloppen? Op karakter en met onze ervaring denk ik. Melco speelt thuis en dat op een groot terrein. Ze hebben een jonge ploeg dus er zal dus snel gespeeld worden. Wij zijn allemaal wat ouder dus dat wordt een nadeel voor ons. Toch moeten we dit ombuigen in een voordeel en met onze ervaring het tactisch spelen. Wie weet wat er dan mogelijk is.”

De week erna spelen we nog een belangrijke match tegen Wevelgem. Als we winnen duiken we misschien de top tien van het klassement binnen. Na een minder seizoen toch op een degelijke plaats eindigen zou ons goed doen en moed geven voor volgend jaar”, besluit Klaas Pieters.

(SD)

Zaterdag 24 februari om 18.30 uur: Melco Ieper Two – BBC Poperinge One