Melco Ieper pakt eenvoudige zege bij Guco Lier

Sam Hemeleers. © (Foto VDB)

Melco Ieper speelde zondagmiddag op het veld van BV Guco Lier. Melco won op BC Guco Lier op overtuigende manier met 67-86 en blijft zo leider in Top Division Men 1. Volgende week volgt de topper tegen de tweede in de stand Gemco Borgerhout.

De eerste punten van de wedstrijd waren voor Palinckx , wat niet meteen de start betekende van een groeiende voorsprong. Lier kwam telkens terug tot Hazard op 3 minuten voor het einde van het eerste quarter met twee vrijworpen het welletjes vond en toen Schepens overnam werd het 12-23. Meteen bij de start van het tweede quarter vergrootte Devacht de voorsprong met een driepunter, Melco liep verder uit dankzij een twee vrijworpen van Hazard: 12-28. Na de sterke eerste minuut in dit tweede quart viel Melco even stil tot andermaal Devacht met een driepunter het vuur binnen de ploeg aanwakkerde: 17-31. Onder meer Devos en Mertens werkten de voorsprong na 20 minuten spelen uiteindelijk uit tot 16 punten: 25-41. Het tweede quarter werd mooi afgesloten met een lay-ups van Hazard en Devos. Na de rust drukte Hazard nog eens zijn stempel op de wedstrijd, in het derde quarter scoorde hij twee driepunters en een tweepunter. Palinckx was dan weer aan zet in het laatste quart net als Devacht die nog maar eens voor een driepunter zorgde.