Melco Ieper One verzekerd van vierde plaats

Na twee basketloze weekends moest Melco One het voor het treffen tegen Antwerp Giants doen zonder de geblesseerden Devacht en Schepens. Outtara had dan weer internationale verplichtingen.

Beide ploegen begonnen furieus aan de wedstrijd en maakten er een aangenaam kijkstuk van. De thuisploeg deed de bezoekers zelfs even naar adem happen, en een spektakelstuk leek echt in de maak. Stand na het 1ste quarter: 27-14.

Zo aantrekkelijk het 1ste quarter, zo zwak legde het 2de quarter aan, met veel aanvallende slordigheden en gemiste rebounds in verdediging. De Antwerpenaren konden zeker ogenblik de kloof zelfs dichten tot op vijf punten. Na een Ieperse time-out stevende men naar een 37-29 ruststand.

Na een aarzelend begin, en zelfs een 42-41 tussenstand, brachten de Ieperlingen weer wat rust in hun eigen ploeg, en het flauwere 2de quarter werd volledig uitgeveegd met een 60-47 stand.

Applausvervangingen

In het laatste quarter zorgde de thuisploeg voor wat hoogstandjes. Al lukte het niet meteen om een definitieve kloof te slaan. Bij een 75-57 was de strijd echter gestreden. Coach Martin kon enkele applausvervangingen doorvoeren, waarbij Alexander Vandermeersch zich ambassadeur mocht in de laatste minuten ambassadeur spelen van de sterke Ieperse jeugd, met ook een pluim voor Heughebaert en Abou El Einein.

Na een aangename wedstrijd waar alles in zat, mag Ieper zich verzekeren van een definitieve plaats in de top 4. En misschien zit er in de komende weken nog meer in.