Melco Ieper One speelt voor het eerst de finale van de Beker van Vlaanderen

Wim Dobbelaere viel eind januari uit na een blessure. Hij is net op tijd voor de finale weer paraat. (Foto Bart) © Wim Dobbelaere viel eind januari uit na een blessure. Hij is net op tijd voor de finale weer paraat. (Foto Bart)
Redactie KW

Zondag neemt Melco Ieper One het om 13.30 uur in de finale van de Beker van Vlaanderen op tegen Oxaco BBC Boechout. Melco One start op volle sterkte, want sterkhouder Wim Dobbelaere is net op tijd terug uit blessure. “We willen zondag die beker naar Ieper brengen.”

Begin februari kwalificeerde Melco Ieper One zich alsnog voor de finale na een sterke terugmatch in de halve finale tegen Gent Hawks. Een mijlpaal, want voor het eerst in de geschiedenis van de ploeg staat het nu in de finale van de Beker van Vlaanderen. “Het is een speciale match, maar we pakken die aan zoals iedere andere”, nuanceert trainer Bruce Minne. “Dit weekend merkte ik wel dat de meeste spelers al met hun gedachten bij zondag waren. De bekerfinale spelen is dan ook uniek.”

Voor het seizoen wilden we een stabiele tweedeklasser worden en het goed doen in de beker. In de competitie staan we nu op een voorlopige tweede plaats. In de beker kenden we een moeilijk parcours, maar toch staan we nu in de finale. Super allemaal, maar nu willen we meer.”

“Ik merk dat er op training nog net dat tikkeltje meer focus is”

“Nu zondag willen we natuurlijk graag winnen. We leven sereen toe naar dit belangrijk duel. De ervaren spelers brengen de noodzakelijke rust in de ploeg. Ik merk wel dat er op training net nog dat tikkeltje meer focus is. Mijn mannen zijn gebeten om te winnen en ze zijn er klaar voor. Een serieuze opsteker voor ons is de terugkeer van Wim Dobbelaere uit blessure. Dit weekend speelde hij opnieuw mee en bewees hij onmiddellijk zijn waarde door ons in een moeilijk moment er opnieuw door te sleuren.”

(Foto EF)
(Foto EF)© (Foto EF)

Hecht blok bij Melco

Eind januari kwam Dobbelaere in de competitiematch tegen Gent slecht neer na een lay-up. Na een snelle revalidatie is hij net op tijd klaar voor de bekerfinale. “Ik speelde zondag mee en ik heb er wel een goed gevoel aan overgehouden”, opent Wim. “Mijn voorbereiding is niet ideaal, maar we maken er het beste van. Ik kijk wel uit naar de finale nu zondag, want een beker winnen is echt formidabel. Ikzelf won als senior eens met Willebroek en als junior met De Pinte. Nu zondag wil ik er daar één bij met Melco”, vertelt Wim al lachend.

“Oxaco Boechout is een van de meest fysieke ploegen”

“Oxaco is een te duchten tegenstander. Het is een sterk uitgebalanceerde ploeg en staan niet voor niets aan de leiding in de competitie. Het is een van de meest fysieke ploegen. We wonnen twee keer in de competitie dus ik geloof wel in onze kansen. Al het hele seizoen gaat iedereen voor elkaar door het vuur. We zijn één ploeg en met Bruce hebben we ook een supercoach. Hij leeft echt voor de sport en haalt het beste in ons naar boven. We zijn er klaar voor en zullen ons vel duur verkopen. We willen zondag die beker naar Ieper brengen”, besluit Wim. (SD)

Zondag 4 maart om 13.30 uur: Oxaco Boechout One Melco Ieper One in de Braxhall in Boom

Robin Mestdagh verhuist naar Gent Hawks

In aanloop naar de bekerfinale kwam er ook een verrassend nieuwtje vanuit Melco. Sterkhouder Robin Mestdagh verlaat na zes jaar de ploeg en trekt naar Gent Hawks.

“Deze beslissing is puur praktisch”, opent Robin. “Ik woon al een tijdje in Gent en ik werk in Erpe-Mere. Ik ben nu 30 jaar en wil graag wat dichter bij huis spelen. De verre verplaatsingen waren soms moeilijk in te plannen dus vandaar deze keuze. Op het einde van het seizoen zal het toch wel even slikken zijn. Ik heb zes jaar bij Melco gespeeld en er veel mooie momenten gehad. Ik ben iedereen enorm dankbaar voor. Nu zondag wil ik in de bekerfinale de ploeg met een eerste zege een mooi afscheid bezorgen. Ook in competitie wil ik samen met de ploeg nog zo goed mogelijk spelen om hen een gepast afscheid te bezorgen.” (SD)