Melco Ieper One nipt voorbij Spirou Charleroi

Louis Hazard hielp Melco aan de zege. © (Foto VDB)

Melco Ieper speelde zondagmiddag in Charleroi en kwam met een felbevochten overwinning thuis. Na het eerste kwart leek Melco op weg naar een vlotte zege, maar de thuisploeg kwam beetje bij beetje terug en stelde nog gelijk in het slotquarter. Het werd uiteindelijk 61-65.

Melco won dat eerste quarter met 7-20 met onder meer vier punten van Hazard en een driepunter van Devacht. Ook in het tweede quarter was Melco heer en meester, er werd gerust bij 20-37. Devacht had nog maar eens een driepunter in de handen en Mertens pakte uit met 6 punten. De thuisploeg probeerde na de rust alsnog het tij te doen keren maar Melco plooide niet meteen.

In het derde quarter noteerden we een lay-up van Palinckx maar ook pijnlijke missers van Hemeleers en Devacht: 44-51. Melco zakte volledig weg en Spirou kwam na twee minuten spelen in het vierde quarter gelijk: 51-51. De volgende minuten ging de score op en af, tot Palinckx met een dunk Ieper opnieuw lanceerde: 58-59. Hazard en Hemeleers bezorgden Melco dan uiteindelijk de zege.