Melco Ieper One klopt Melsele na sterke slotfase

Redactie KW

In eigen huis haalde Melco Ieper One het met comfortabele cijfers van Basics Melsele. Het werd 72-57 na een sterk slotquarter van de thuisploeg.

In het eerste quarter was Melco Ieper One constant op achtervolgen aangewezen tegen de bezoekers. Alexander Schepens en Brian Heinle zorgden er toch voor dat de voorsprong van de tegenstanders niet te groot werd (17-18).

Het tweede quarter bracht weinig verbetering en beide ploegen stapelden de aanvallende missers op. Melco kreeg geen voet aan de grond en wat op verplaatsing wonderwel lukt, kon voor eigen publiek blijkbaar niet. Het lichtpunt van dit quarter kwam er helemaal op het einde met een buzzershot van Robin Mestdagh. Ruststand 29-31.

Mestdagh dirigeert Melco naar de zege

Het derde quarter bracht niet meteen verbetering. Devacht en Naudts zorgden er wel voor dat de thuisploeg eventjes aan de leiding kwam, maar Basics Melsele nam dit met een 0-4 al vlug weer over. Dit was meteen echter ook de laatste maal dat de bezoekers aan de leiding stonden. Robin Mestdagh (zie foto) ontbond dan de duivels, maar toch konden de Ieperlingen niet doorzetten tegen een stilaan agressiever spelend en op fouten belust Melsele.

Onder impuls van Mestdagh en met een stevige defensie kwam Melco in de laatste tien minuten onder stoom. De spanning was al vlug uit de wedstrijd, ondanks een kleine opflakkering van de bezoekers.

Quarterstanden: 17-18/29-31/47-43/72-57

Speelden: Benoot 3, Mestdagh 26, De Backer 2, Devacht 7, Luyten 11, Naudts 10, Deceuninck 2, Heinle 5 en Schepens 6.

(DT – Foto Bart)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.