Melco Ieper in slotfase onderuit bij Melsele-Beveren

© (Foto VDB)

Melco Ieper speelde dit weekend op bezoek bij Melsele-Beveren. In de slotfase viel de ploeg van coach Minne als een kaartenhuisje in elkaar en verloor met 82-71.

Melco startte gedreven aan de wedstrijd en liep na 2′ tot 0-7 uit. Chada, Devacht en Spaens zorgden voor die eerste punten. Halverwege het eerste quarter kon de thuisploeg tot 6-11 milderen. Melco moest dan even gas terugnemen om uiteindelijk het tweede quarter in te gaan met een gelijke stand 18-18. Devos scoorde de eerste punten in dat tweede quarter: 21-20. Ook in de volgende minuten kon geen van beide ploegen afstand nemen. De missers van Hazard en De Vos zetten de thuisploeg op voorsprong 30-26. Ieper vocht andermaal terug. Een driepunter van Spaens bracht de stand op 32-31. De Vos bracht Melco zelfs op voorsprong:32-34. Uiteindelijk waren de slotseconden bepalend voor de ruststand in het voordeel van Basics Melsele: 37-36.

Ook na de rust begon Melco gretig aan de wedstrijd, Vanhaeverbeke en Spaens bezorgden Melco een voorsprong 39-42. Spannend bleef ook dit derde quarter, geen van beide ploegen die de andere naar huis kon spelen: 52-53 na 3 quarters. Het vierde quarter moest uiteindelijk beslissen over de zege. Met nog 5 minuten te spelen stondMelco 6 punten in het krijt. De Ieperlingen vochten nog maar ens terug en Hazard bracht de stand op 2 minuten van het einde op 69-68. Wanneer diezelfde Hazard aansluitend een driepunter miste, begaven de Ieperlingen en verloren ze uiteindelijk nog met 11 punten.