Melco Ieper als leider de winter in na zege tegen ION Waregem 80-56

Redactie KW

Melco Ieper heeft op overtuigende manier gewonnen van ION Waregem met 80-56. Zo blijft Melco leider in Top Division Men 1.

De eerste punten van de wedstrijd waren voor Hazard die door Palinckx vlug verdubbeld werden: 4-0. Enobakhare bracht Waregem opnieuw in de wedstrijd maar bleef op achtervolgen aangewezen ook toen de pas aangeworven speler J Bullock de rangen kwam vervoegen. De Amerikaan maakte bij zijn debuut heel wat fouten en miste ook nog eens een driepunter. Melco kon zo het eerste quarter afsluiten met 17-11.

J’Nathan Bullock is een power-forward die een heel goeie match is in dit team. Hij speelde basketbal in competities in Australië, België, Ijsland, Finland en de Filipijnen. In het tweede quarter kon ION Waregem niet voorkomen dat Melco verder uitliep: 32-20.

Opnieuw Enobakhare probeerde na de rust het tij te doen keren door binnen de minuut 3 punten te scoren maar Melco Ieper liet zich daardoor niet van de wijs brengen. Publiekslieveling Hazard scoorde en liet scoren en Melco begon op rozen aan het laatste quarter: 54-37.

J.Bullock startte dit laatste quarter met het missen van een driepunter. De Vos en Palinckx toonden wel hoe het moest en Melco was vertrokken voor een mooie zege tegen ION Waregem. Devacht werd topschutter bij Melco met 18 punten, bij ION Waregem toonde Enobakhare zich het bedrijvigst met 17 punten.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier