Melco en Blue Cats Ieper smelten samen tot Basket SKT Ieper

Bart Bauters stelt het nieuwe logo en de naam van de fusieclub voor. © EF
Redactie KW

De fusie tussen Melco en Blue Cats Ieper was al een hele tijd geleden aangekondigd. Vrijdagavond werd via een online presentatie de nieuwe naam en het logo van de fusieclub bekendgemaakt.

Fusie- en samenwerkingsverhalen duiken de laatste jaren meer en meer op in het West-Vlaamse basketbal. Een basketgrootstad als Melco Ieper kon dan ook niet nablijven. De fusie van de herenploeg Melco Ieper met het damesbasketbal van Blue Cats Ieper werd een logische volgende stap. De samenwerking binnen één stamnummer moet niet alleen de administratieve, maar ook de financiële en sportieve uitdagingen gemakkelijker doen aanpakken.

One Cool Team

Vrijdagavond werd de nieuwe fusieclub, volledig coronaproof, online voorgesteld via sociale media. De samengesmolten eenheidsclub gaat voortaan als Basket SKT Ieper door het leven. Als leuze werd gekozen voor ‘One Cool Team’.

Mestdagh haalde herinneringen op aan het topjaar 2012, waarin Ieper zowel de titel als de beker won in enkele dagen tijd

Coach Bruce Minne nam het woord over het ongelofelijke seizoen van zijn ploeg, maar sprak ook over de topjaren van het Ieperse damesbasketbal onder bondscoach Philip Mestdagh. Ook de winst in de Beker van Vlaanderen van 2018, het hoogtepunt van zijn carrière, werd uitgebreid besproken. Mestdagh haalde herinneringen op aan het topjaar 2012, waarin Ieper zowel de titel als de beker won in enkele dagen tijd. Ringo Decaestecker, nu coach van de dames, vertelde over de promoties van provinciale tot tweede klasse van de herenploeg. Manu Heughebaert blikte terug op de bekerwinst van de dames in 2018.

Nieuw clublied

Pedro Decrock, dit seizoen coach van Melco Ieper Two, wordt jeugdcoördinator van de fusieclub en lichtte de werking toe. Beide voorzitters vertelden het verhaal achter de fusie, om een meerwaarde te bieden op langere termijn.

De nieuwe fusieclub gaat ook op zoek naar een nieuw clublied, de supporters kunnen vanaf volgende week mee kiezen welk.

Melco en Blue Cats Ieper smelten samen tot Basket SKT Ieper
© EF

(BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.