Meesseman heeft vertrouwen in Belgische overwinning tegen Turkije

©VIRGINIE LEFOUR BELGA
©VIRGINIE LEFOUR BELGA

Op het EK basketbal voor vrouwen verwacht Emma Meesseman een “heel fysieke” wedstrijd tegen Turkije. De center van de Belgian Cats heeft er wel goede hoop op dat “alles goed komt”, zei ze na de laatste training zaterdagmiddag.

De Cats spelen zondag om 15 uur in de Rhenus Arena in Straatsburg een beslissende wedstrijd tegen Turkije. Na de verrassende nederlaag donderdag tegen Bosnië met 70-55 en de duidelijke overwinning tegen Slovenië met 92-57 vrijdag, is voor de Belgen alles – van winnaar tot laatste in de groep – nog mogelijk.

Fysiek spel

Volgens Meesseman hadden de Cats donderdag “een totale offday” en speelden ze met een andere dynamiek tegen Slovenië. “ Tegen Bosnië hadden we misschien een open shot na één pass. Tegen Slovenië waren er vier of vijf uitstekende passes om een schutter vrij te maken. Het ritme was heel anders en de houding ook.” Ook tegen Turkije zullen de Belgen “er weer klaar voor moeten zijn, want Turkije gaat heel fysiek spelen, dat is zeker”, zei ze ook. “Dit zal hun laatste kans zijn.”

Wat het verdere toernooiverloop van de Cats betreft, hangt veel af van de andere wedstrijd in groep C. Als Bosnië wint, is de tweede plaats in de groep en een barragewedstrijd om in de kwartfinales te raken het hoogst haalbare. Bij Sloveense winst moeten de Belgen zegevieren tegen Turkije en zijn ze in dat geval groepswinnaar. Het resultaat van die wedstrijd zal bekend zijn voor de Belgische basketbalvrouwen aan de bak moeten. Of dat een voordeel is, “hangt af van het resultaat”, aldus Meesseman.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.