Meesseman en Mestdagh moeten WNBA-titelfeest uitstellen na spannende vierde wedstrijd

Emma Meesseman was goed voor 12 punten in het vierde duel tegen Connecticut Sun. © NBAE via Getty Images

De Washington Mystics hebben dinsdag in de finale van de WNBA met 90-86 verloren van Connecticut Sun. Er staat de club van Emma Meesseman en Kim Mestdagh daardoor nog een vijfde en beslissende wedstrijd te wachten.

Die wordt donderdag in de Amerikaanse hoofdstad gespeeld om 20 uur plaatselijke tijd (om 2 uur Belgische tijd in de nacht van donderdag op vrijdag).

De partij van dinsdag werd in de Mohegan Sun Arena gespeeld, in het bijzijn van 8.458 toeschouwers. De Mystics keken na het eerste kwart (32-17) en bij de rust (56-40) tegen een flinke achterstand aan. Maar dankzij een sterk derde kwart (28-12) knokten de bezoekers zich opnieuw in de wedstrijd. Zes minuten voor tijd leidden de Mystics zelfs met 73-77 maar Connecticut maakte het verschil in money time.

Een driepunter van Emma Meesseman volstond niet voor de overwinning.
Een driepunter van Emma Meesseman volstond niet voor de overwinning.© NBAE via Getty Images

Emma Meesseman, die op de bank begon, was in 23 minuten goed voor 12 punten en 5 rebounds. Kim Mestdagh kwam niet in actie. Thuisspeelster Jonquel Jones werd met 18 punten (plus 13 rebounds) topschutter van de partij.

Beide ploegen mikken donderdagnacht op een eerste WNBA-titel.