Die wordt donderdag in de Amerikaanse hoofdstad gespeeld om 20 uur plaatselijke tijd (om 2 uur Belgische tijd in de nacht van donderdag op vrijdag).

De partij van dinsdag werd in de Mohegan Sun Arena gespeeld, in het bijzijn van 8.458 toeschouwers. De Mystics keken na het eerste kwart (32-17) en bij de rust (56-40) tegen een flinke achterstand aan. Maar dankzij een sterk derde kwart (28-12) knokten de bezoekers zich opnieuw in de wedstrijd. Zes minuten voor tijd leidden de Mystics zelfs met 73-77 maar Connecticut maakte het verschil in money time.

Een driepunter van Emma Meesseman volstond niet voor de overwinning., NBAE via Getty Images
Een driepunter van Emma Meesseman volstond niet voor de overwinning. © NBAE via Getty Images

Emma Meesseman, die op de bank begon, was in 23 minuten goed voor 12 punten en 5 rebounds. Kim Mestdagh kwam niet in actie. Thuisspeelster Jonquel Jones werd met 18 punten (plus 13 rebounds) topschutter van de partij.

Beide ploegen mikken donderdagnacht op een eerste WNBA-titel.

(BELGA)

Die wordt donderdag in de Amerikaanse hoofdstad gespeeld om 20 uur plaatselijke tijd (om 2 uur Belgische tijd in de nacht van donderdag op vrijdag). De partij van dinsdag werd in de Mohegan Sun Arena gespeeld, in het bijzijn van 8.458 toeschouwers. De Mystics keken na het eerste kwart (32-17) en bij de rust (56-40) tegen een flinke achterstand aan. Maar dankzij een sterk derde kwart (28-12) knokten de bezoekers zich opnieuw in de wedstrijd. Zes minuten voor tijd leidden de Mystics zelfs met 73-77 maar Connecticut maakte het verschil in money time. Emma Meesseman, die op de bank begon, was in 23 minuten goed voor 12 punten en 5 rebounds. Kim Mestdagh kwam niet in actie. Thuisspeelster Jonquel Jones werd met 18 punten (plus 13 rebounds) topschutter van de partij.Beide ploegen mikken donderdagnacht op een eerste WNBA-titel.(BELGA)