Mats Sustronck en Liam Declercq (U12A, K-BTK): “Geen favoriet in beker”

Mats Sustronck en Liam Declercq. (Foto SJK) © Santy Johan
Redactie KW

De U12A van K-Basketteam Kortrijk doet het uitstekend in de competitie. We spraken twee pittige spelers van het team na een training in de Hiepso. Zowel Mats Sustronck als Liam Declercq kijken nu al uit naar de landelijke competitie.

Ze waren niet eens vermoeid, maar dat is zo bij technische trainingen. “De oefensessie is soms niet echt lastig als er gewerkt wordt op de juiste positie in verdediging”, vertellen Kortrijkzanen Liam Declercq en Mats Sustronck, die aan hun laatste jaar U12 toe zijn. “Isabel Depraeter is onze coach, maar soms heeft ze op hetzelfde moment een match met de U14 en dan springt Jeroen Debaveye in, de vader van twee spelers uit onze ploeg. De competitie valt erg goed mee, al is de concurrentie niet zo sterk, met uitzondering van Gistel Oostende, BM Waregem en Blankenberge. Vorige week wonnen we trouwens tegen Blankenberge met slechts één puntje verschil.”

“Zelf heb ik het beslissende punt niet gezien, want na een botsing met een speler van Blankenberge hield ik mijn linkeroog afgedekt. Vandaar ook het blauwe oog waar ik nog mee zit”, reageert Mats. “Het was constant spannend in die match en we stonden nooit meer dan vier punten voor.”

Leuke afwisseling

“We verloren alleen met één puntje van Gistel Oostende na een betwistbare fase. In de beker hopen we het heel goed te doen, maar favoriet voelen we ons niet. We kijken uit naar volgend seizoen omdat we dan landelijk zullen spelen. Dat zal een grote verandering zijn.”

Liam houdt het qua sport vooral bij basket, maar Mats is recent met tennis gestart: “Ik sla af en toe eens een balletje op woensdag, gewoon omdat ik het een leuke afwisseling vind. Het zijn eens wat andere bewegingen en dat vind ik heel ontspannend.”

Zaterdag speelt de U12A een derby tegen BM Waregem, dat ook alleen tegen Gistel Oostende verloor en gecoacht wordt door Stoffel Casteleyn, speler bij de heren Two van K-BTK. Afspraak om 12.30 uur in de Mimosa. (SJK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier